ŠOKANTNO

Maraja nije pomogla sestri koja je bila prostitutka: Ona je zlo

Avaz.ba

1.11.2018

Maraja Keri (Mariah Carey, 48) je jedna od najuspješnijih pjevačica i njeno se bogatstvo procjenjuje na 520 miliona dolara, a njena sestra je potpuna suprotnost. 

Alison Keri (50) se već godinama bori s ovisnošću o drogi, zaražena je HIV-om, bavila se prostitucijom i živi na rubu egzistencije.

Roditelji sestara su se razveli prije 45 godina, a tada je Maraja pripala majci Patriciji, a Alison ocu Alfredu.

Kada joj je bilo samo 15, Alison je zatrudnjela, udala se i napustila srednju školu. Ubrzo se odala ''porocima ulice'' te se počela drogirati i prostituirati.

- Niko me nije htio zaposliti. Nisam imala iskustvo ni u jednom poslu. Znala sam da moram početi raditi, ali nisam mogla ništa pronaći - rekla je Alison prije 23 godine kada su je pitali zašto se počela baviti prostitucijom. 

Nekoliko godina poslije testirala se i otkrila da je pozitivna na HIV.

Iako je Maraja rijetko kad govorila o svojoj sestri, spominjala je porodične probleme kroz pjesme. Alison je nekoliko puta u javnosti molila sestru da joj pomogne, a Maraja je kroz pjesme otkrila kako je desetljećima podržavala svoju sestru. Platila joj je razne programe koji bi joj pomogli da se prestane drogirati.

- Da, učinila je to, ali mi nikada nije dozvolila da zaboravim jedan cent koji je ikada potrošila na mene - istaknula je Alison 1994.

Maraja i Alison imaju starijeg brata Morgana (58), koji smatra da pjevačica nije dovoljno pomogla svojoj sestri.

- Tvoja sestra umire i bori se, a gdje si ti? Misliš da si nevjerovatna, ali si vještica. Ona je zlo - rekao je Morgan za "The Sun" prije nekoliko godina te dodao kako Maraja misli samo na sebe.

Alison je čak javno molila sestru za pomoć putem videa koji je objavio "Daily Mail".

- Maraja, volim te i očajno mi treba tvoja pomoć - rekla je Alison, koja se zbog oštećenja mozga liječila u mentalnoj bolnici.

Alison je u domu od januara prošle godine. Trenutno radi na knjizi o svom djetinjstvu koja će, kako kaže, biti šokantna za javnost. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.