TVRDNJE Sintija je navela da poslednjih godina osjeti da kroz snove komunicira sa bliskim ljudima

Otkrio obožavaocima: Nik Kejv komunicira s mrtvim sinom

Dragocijeni pokloni koji su “vjerodostojni i stvarni”

B92
03.11.2018 20:01

Foto: Agencije

Muzičar Nik Kejv ( Nick Cave) objavio je na svom vebsajtu "The Red Hand Files", dirljiv tekst o tome kako komunicira sa svojim sinom Arturom ( Arthurom) koji je tragično preminuo 2015. godine. 

Kejv je posjetiocima sajta dao mogućnost da mu postavljaju pitanja o životu, muzici, karijeri... a nedavno je obožavateljki koja se predstavila kao "Sintija", odgovorio na pitanje o svom pokojnom sinu Arturu, prenose mediji.

Sintija je navela da poslednjih godina osjeti da kroz snove komunicira sa bliskim ljudima koji više nisu među živima – svojim ocem, sestrom i prvom ljubavlju – i upitala je Kejva da li on i njegova supruga Suzi ( Suzy)  osjećaju da na isti način komuniciraju sa Arturom.  

Kejv se zahvalio Sintiji na "predivnom pitanju”, navodeći da "kada volimo, onda i tugujemo", i da su tuga i ljubav zauvijek isprepleteni.  

- Tuga je strašno podsjećanje na dubinu naše ljubavi i, poput ljubavi, ona je bespogovorna. Ona okupira srž našeg bića i kroz naše prste se širi do granica svemira - govori Kejv. 

- Unutar tog vrtloga svi vidovi ludila postoje; duhovi, duše i vizije u snovima, i sve ostalo što, u našem žalu, postaje stvarno - dodao je on.     

Radi se o, kako je naveo, dragocijenim poklonima koji su “vjerodostojni i stvarni” koliko je potrebno da budu. Oni su duhovni vodiči koji nas izvode iz tame. 

Kejv je otkrio da osjeća prisustvo svog sina, svuda oko sebe, iako on možda nije tu. - Čujem ga kako mi se obraća, vodi računa o meni, vodi me, iako možda nije tu. Redovno posjećuje Suzi u njenim snovima, priča joj, tješi je, ali možda nije tu. Ovi duhovi su u suštini ideje – zapanjujući plodovi naše mašte probuđeni nesrećom- naglašava Kejv.  

Artur Kejv preminuo je 2015. godine nakon pada sa litice visoke 18 metara. imao je samo 15 godina.    

NA VRH