PRAVA DRAMA

Miloslav Radisavljević: Bojim se da će mi opet upasti u kuću

Starac kaže da se i danas plaši da mu otmičari ponovo ne upadnu u kuću

Agencije

Telegraf.rs

3.11.2018

Milosav Radisavljević (81), djed Jelene Đoković ispričao je šta je preživio u noći stravične otmice koju mu se dogodila prije tri mjeseca.   

Starac kaže da se i danas plaši da mu otmičari ponovo ne upadnu u kuću.  

- Još ne mogu da se oporavim od otmice. Plašim se da neko ponovo ne upadne u kuću. Nikako ne mogu da se opustim, a noću mi je preteško jer se neki strah uvukao u mene - ističe Radisavljević. 

Podsećanja radi, u julu ove godine, u sred noći, razbojnici su odveli Radisavljevića, djeda Jelene Đoković, Novakove supruge, i vezali ga za stub u njivi.  

Stub se nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja i okružen je kukuruzom i rastinjem, i veoma ga je teško pronaći. To govori da su razbojnici koji su Miloslava oteli odlično poznavali teren, ali i da su ga tipovali, jer nema ko nije znao Losu, kako glasi nadimak djede Jelene Đoković. Vatrogasci su u četvrtak ujutru, kada su ga pronašli, morali da isijeku dio stuba i izvuku lisice kojima je bio vezan. 

Policija je ubrzo uhapsila Branislava M. (36) iz Sremske Mitrovice koji se sumnjiči da je izvršio krivično djelo iznude u pokušaju, odnosno otmice djeda Jelene Đoković.  

Branislav M. je osumnjičen da je upao u kuću 83-ogodišnjaka, da su ukrali mobilni telefon, pozamašnu svotu novca iz novčanika i da su nakon toga Jeleninog djeda  odveli od kuće i vezali za dalekovod.  

Otmičari su tražili od porodice Đoković otkup od oko dva miliona eura, a prema njegovim rečima, u ovom krivičnom djelu učestovao je jedan izvršilac i jedan pomagač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.