SRAMOTNO

Izudarao penzionera: Vinka Štefanca kaznili sa 150 maraka

Policija je o sukobu 17. avgusta u Zagrebu napravila zapisnik, a Prekršajni sud u Zagrebu proglasio ga je krivim jer je "remetio javni red i mir"

Nova TV

24sata.hr

6.11.2018

Vinko Štefanac (49) udario me dlanom po glavi i razbio mi naočale. Pao sam na tlo, a on je nastavio sa šutiranjem. Udarao me po prsima, nogama, glavi... Prošla su tri mjeseca, a rane su i dalje vidljive. Udarao me 20 minuta. Sve dok nije došla policija, ispričao je napadnuti M.G. (podaci poznati redakciji 24sata.hr).

Policija je o sukobu 17. avgusta u Zagrebu napravila zapisnik, a Prekršajni sud u Zagrebu proglasio ga je krivim jer je "remetio javni red i mir".

Štefanac je bio najpopularniji prije desetak godina, kad je vodio talent emisije, poput "Hrvatskog idola", "Supermilijunaša", "Story Supernova Music Talentsa"... Diplomirao je i magistrirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Glumio je i u brojnim sapunicama, poput "Prava žena", "Larin izbor", "Najbolje godine", "Ponos Ratkajevih", "Obični ljudi"...

Za ovaj incident kažnjen je sa 600 kuna (oko 150 KM), a mogao je dobiti i do 30 dana zatvora. Prema sudskim spisima, Štefanac se vozio biciklom Prilazom baruna Filipovića, kad mu je umirovljenik M. G. (67), koji je po trotoaru šetao psa, viknuo kako je biciklistička staza s druge strane. Glumac i voditelj je tada počeo vikati i postao agresivan.

- Što tebe boli ku... gdje ja vozim bicikl, odj... budalo - vikao je glumac, kako stoji u optužnom prijedlogu.

Kaže da je bio pun masnica i da je Štefanac bio toliko agresivan da se niko nije usudio razdvojiti ih. Pas mu je pobjegao.

- U hodniku je došao do mene i izvinio mi se. U sudnici je rekao da mi se izvinio, ali da sam odbio izvinjenje. Njegovo izvinjenje nije bilo iskreno, nego pragmatično - rekao je M. G. i nastavio: 

- Vinko je imao 0,6 promila alkohola u krvi, ali ja nisam osjetio alkohol i mislim da nije bio pijan. Presuda je žalosna. Ponižen sam i osramoćen. Vinko je rekao da sam ja njega prvi odgurnuo. Ja sam na pragu sedamdesetih, ne znam se tući i nikad nisam izazivao probleme. Pa on ima 20 kilograma više od mene - rekao je M. G.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.