GLUMCI

Rade Šerbedžija je trebao održati govor na sahrani Milene Dravić: Sve vrijeme je šutio, a sada je priznao i zbog čega

Održat će koncert 26. decembra sa svojim bendom "Zapadni kolodvor", a sve pjesme posvetit će svojoj velikoj prijateljici i glumici koja je nedavno umrla

Šerbedžija: I dalje potresen zbog gubitka prijateljice

Alo.rs

10.11.2018

Glumac svjetske slave Rade Šerbedžija tradicionalno će održati koncert 26. decembra sa svojim bendom "Zapadni kolodvor", a sve pjesme posvetit će svojoj velikoj prijateljici i glumici Mileni Dravić, koja je nedavno umrla.

Na ivici suza, ovaj veliki glumac i dalje je potresen zbog njene smrti, a otkrio je i zašto nije držao govor na njenoj sahrani.

- Vidjeli smo se u Puli u julu. Bili smo nekoliko dana zajedno i to je bilo naše posljednje viđanje. Trebalo je da se vidimo u avgustu, kada sam bio u Beogradu, ali sam bio prehlađen, te smo se samo čuli telefonom.

Je li tačno da je trebalo da pročitate govor na njenoj sahrani, ali da to ipak niste mogli?

- Oni su tražili da ja govorim na sahrani, ali sam rekao da neću. Ne samo što mi je bilo teško nego kad ti neko najrođeniji ode, onda se ne govori. Oni su mi bili familija. Milenu i Gagu doživljavao sam kao brata i sestru.

Jeste li vi bolji glumac, pisac ili pjevač?

- Moja Lenka je, poslije Dragana Nikolića, najduhovitija osoba. Ona kaže da sam tako dobar glumac da mogu da odglumim da znam da pjevam. To i nije daleko od istine. Glumu ne doživljavam kao ozbiljnu profesiju, pa učim i svoju djecu i studente da je ne shvataju tako, već da razmišljaju šire i crpe od života. Za glumce je važno da budu posebni ljudi.

Kako se snađete nakon snimanja nekog filma u Americi, gdje je filmska industrija mnogo razvijenija nego u Srbiji? 

- Ponekad se iznenadim i iznerviram kad ponovo uđem u neku takvu siromašnu kinematografiju, ali je zapravo sve isto. Tamo su glamur i pogodnosti, ali si na kraju sam sa svojim rediteljem ispred kamere, je li bio najsiromašniji ili najbogatiji film.

Živite na relaciji Srbija - Hrvatska - SAD. Gdje se najviše osjećate svojim?

- Kod kuće, pored moje Lenke i djece.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.