PORODICA I HOLIVUD

Tom Kruz spasio me je od zlostavljanja, a djeca su izabrala svoj put

Vrlo brzo nakon razvoda primijetila je da se Izabela i Konor sve više udaljavaju od nje

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

11.11.2018

Brak između australske ljepotice Nikol Kidmen (Nicole Kidman, 51) i holivudskog zavodnika Toma Kruza (Cruise, 56) od početka nije nailazio na odobravanje javnosti. Nju su smatrali hladnom, a činjenica da je glumica poprilično viša od Kruza, izazivala je i podrugljive komentare.

Brak je, ipak, potrajao 10 godina. Razvod, koji su objavili u februaru 2001., bio je prilično težak. Svađali su se preko medija, ona je cinično govorila da sada napokon može da nosi štikle, a on da ga je varala. Na kraju su ipak spustili tenzije i civilizirano se razveli, dogovorivši se da će djeca naizmjenično živjeti kod jednog i drugog roditelja.

Nikol sve donedavno nije govorila o braku sa slavnim glumcem zbog njegove povezanosti sa sajentologijom. No, nedavno je za Toma rekla da ju je spasio od zlostavljanja. Otkrila je da nije imala loših iskustava u Holivudu sve dok je bila u braku s njim, čiji ju je moćni status u svijetu filma štitio od seksualnog zlostavljanja, ali je, čim se razvela, imala priliku da doživi sve ono o čemu su nedavno holivudske glumice progovorile.

Moja svrha

Nije govorila ni o svojoj djeci, koju su njih dvoje usvojili dok su bili u braku. Mnogi su joj to zamjerali, jer su smatrali da ih manje voli od svojih bioloških kćerki Sandej Rouz (Sunday Rose, 10) i Fejt Margaret (Faith Margaret, 7), koje je dobila u braku sa pjevačem Kitom Urbanom (Keith Urban).

Izabela (Isabella, 25) i Konor Kruz (Connor, 23), djeca koju su Tom i Nikol usvojili dok su bili u braku, odlučili su da nakon njihovog razvoda žive s Tomom, a s Nikol nisu viđeni već više od deset godina.

No, Nikol je u intervjuu za magazin “Who” otkrila da o njima nije govorila zbog njihovog religioznog opredjeljenja.

- To je vrlo privatno. Moram zaštititi te odnose, ali znam da bih za svoju djecu dala svoj život, to je moja svrha. Odrasli su i mogu sami donositi svoje odluke. Odlučili su biti sajentolozi, a moj posao, kao majke, jeste da ih volim – otkrila je glumica.

Prije pet godina, izjavila je kako upravo zbog njih ne želi da javno komentira sajentologiju, jer poštuje njihova uvjerenja. Mnogi, ipak, smatraju da se glumica boji da će je Sajentološka crkva u potpunosti odvojiti od njene djece ako kaže bilo šta protiv njih, isto kao što njen bivši suprug Tom Kruz već pet godina nije vidio svoju kćerku Suri, koju je dobio s glumicom Keti Holms (Katie Holmes), jer djevojčica ne pripada Sajentološkoj crkvi.

Lični poraz

Nikol je vrlo brzo nakon razvoda od Toma primijetila da se Izabela i Konor sve više udaljavaju od nje. Odgojena je u katoličkoj porodici i smatra da je uzrok tome sajentologija. Najviše ju je, kako je priznala, zaboljelo to što su, umjesto “mama”, počeli da je oslovljavaju imenom.

Izabela je danas profesionalna šminkerka i živi u Londonu. Prošle godine se udala, a na vjenčanje nije pozvala roditelje, uz objašnjenje da bi se sve “pretvorilo u cirkus”. Njen brat Konor živi na Floridi i veliki je zagovornik sajentologije, a radi kao DJ po klubovima širom Sjedinjenih Američkih Država.

Razvod od Toma Nikol je doživjela kao veliki lični poraz, a udaljavanje djece od nje ostavilo je tokom godina dodatne ožiljke.

Ali, u trenutku kad se sve to događalo, smatrala je da je najbolji način nošenja sa problemima – rad. Potpuno se posvetila poslu i to joj se isplatilo. Za mjuzikl “Mulen ruž” 2001. osvojila je Zlatni globus, a 2002. za ulogu književnice Virdžinije Vulf u drami “Sati” i Oskara.

Danas, ipak, ističe da je veoma sretna žena i da su najveći razlog za to suprug Kit i njihove kćerke.

Zaboravila Konora i Izabel

Nikol Kidmen našla se na mnogim naslovnicama kad je na dodjeli Zlatnih globusa zaboravila spomenuti najstariju djecu. Oskarovka je sa mnogo ljubavi govorila o dvije  kćerke koje ima s Kitom Urbanom, ali Konora i Izabel nije ni spomenula. Isto je napravila krajem 2017. tokom govora na dodjeli Emija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.