ROKENROL Obilježavanje 22. godišnjice smrti Milana Mladenovića

"In memoriam of EKV" 16. novembra u Sarajevu

Koncerti će biti upriličeni povodom 22. godišnjice od prerane Milanove smrti i to koncertima sa bivšim članovima „Ekatarine Velike“

L.K.P.

Koncert benda „In memoriam of EKV“, koji organizuje Kuća muzike i zabave Panta Rhei, zakazan je za 16. novembar u Cinemas clubu Sloga u Sarajevu, u 21 sat. Osim u Sarajevu nastupit će i u Zenici, Tuzli i Mostaru.

Koncerti će biti upriličeni povodom 22. godišnjice od prerane Milanove smrti i to koncertima sa bivšim članovima „Ekatarine Velike“.

EKV je definitivno obilježio osamdesete, bili su jedan od najutjecajnijih i najpopularnijih bendova bivše države, a danas se njihova muzika s pravom smatra obaveznom lektirom.

„In memoriam of EKV“, bend koji oživljava „Ekatarinu Veliku“ nastao je 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave EKV-a sa grupom ljudi koji su više od dvije decenije na muzičkoj sceni Beograda. Zajednicka im je ljubav prema muzici, umjetnosti i poštovanje prema jednom od najvecih rokenrol bendova sa ovih prostora koji je sve nas inspirisao u raznim fazama nasih života.

NA VRH

Podijeli članak na