KONCERT Predviđeno da proslava traje punih pet dana

Pet dana novogodišnjeg slavlja u Budvi: Od Halida Bešlića do Dine Merlina

Avaz.ba
13.11.2018 13:10

Dino Merlin bit će glavna zvijezda novogodišnjeg dočeka u Budvi

Jedno od najvećih muzičkih imena s prostora bivše Jugoslavije, bh. pop pjevač Dino Merlin bit će glavna zvijezda novogodišnjeg dočeka, koji pripremaju Općina Budva i Turistička organizacija, na trgu ispred starogradskih zidina.

To je program koji je usvojio Izvršni odbor Turističke organizacije (TO), kojim je predviđeno da proslava traje punih pet dana.

Očekuje se da će regionalna zvijezda potpisati ugovor ovih dana i time definitivno Budva početi s velikom regionalnom kampanjom promocije, imajući u vidu da je za protekle dvije decenije metropola turizma bila uvijek glavno mjesto provoda u najluđoj noći.

Glamurozni dočeci, najpopularnije zvijezde, odličan provod i zabava do zore, sinonimi su koji godinama prate Budvu, kao grada koji je najomiljenija destinacija u najluđoj noći.

Prvi put novogodišnji program trajat će čak pet dana. Program počinje 28. decembra, za kada je planirano da nastupi budvanski bend Most wanted, poznati crnogorski rep bend ''Whoo See'', a te večeri svako kao iznenađenje za brojnu publiku bit će nastup prvi put u Budvi popularnog beogradskog sastava Beogradski sindikat.

Narednog dana, 29. decembra, na centralnoj bini ispred zidina nastupit će folk zvijezda Halid Bešlić, a nakon njega pop pjevačica Marija Šerifović.

Uoči novogodišnje noći pripremljen je nastup DJ-eva, tako da u Budvu stiže čuveni holandski DJ turskog porijekla Burak Jeter, koji je na minulom EXIT-u imao fantastičan nastup pred više od 25 hiljada ljudi.

U novogodišnjoj noći atmosferu će prvo da podigne nastup kultnog rok benda ''Aerodrom'', a potom će nastupiti Dino Merlin. Za 1. januar, kako saznajemo, budvanska publika i svi oni koji budu došli da se provedu, mogu da uživaju u nastupima beogradskog kultnog benda ''Partibrejkers'', a nakon njih nastupit će ''Van Gogh''. 

Očekuje se da će nakon zaključenja svih ugovora sa zvijezdama Turistička organizacija, istina s velikim zakašnjenjem, napokon predstaviti program i krenuti s kampanjom, imajući u vidu da su skoro svi gradovi u okruženju još prije mjesec promovirali svoje novogodišnje programa na trgovima.

NA VRH