ŽIVOTNI IZBOR

Slavni koji ne žele imati djecu: Karijera nam je bila važnija

Iako se udavala čak tri puta, glumica i komičarka Beti Vajt nikad nije požalila što nema djecu

Izabrale karijeru. Instagram

24sata.hr

16.11.2018

Američka voditeljica Opra Vinfri (Oprah Winfrey, 64) jedna je od poznatih osoba koje su se ''odrekle'' djece i zbog toga joj nije nimalo žao.

- Ne vjerujem da bih bila dobra majka. Nemam dovoljno strpljenja i uvijek moram razgovarati o problemima, a to je s malom djecom vrlo teško. Oduvijek sam znala da nisam za djecu i da ih neću imati – prenosi "Daily Mail".

Opra je u vezi sa Stedmanom Grahamom (67) već 32 godine, ali par vezu nikad nije ozakonio. Ona nije jedina koja ne želi imati djecu, njeno mišljenje dijeli i američka glumica Dženifer Aniston (Jennifer Aniston, 49). Za medije je nedavno izjavila da se osjeća jako loše kad ju pitaju planira li imati djecu.

- Moje ideje o sretnom životu i ispunjenom životu različite su od želja drugih ljudi. Niko nema pravo osuđivati tuđe izbore jer niko ne može znati što se događa iza četiri zida vašeg doma. To je za mene vrlo osjetljiva tema - podijelila je za "Glamour".

- Dosta mi je zlih ljudi i njihovog ismijavanja. Moje tijelo je samo moje i niko drugi ne smije gurati nos tamo gdje mu nije mjesto - napisala je jednom prilikom za američki "The Huffington Post". 

U kolumni je napisala da više ne može slušati tračeve o njenoj trudnoći.

Voditeljica i komičarka Elen Dedženeris (Ellen DeGeneres) i njena partnerica, australska glumica Portija de Rosi (Rossi, 45) u braku su od 2008., ali i dalje ne planiraju djecu. U nedavnom intervjuu za "People", Portija je otvorila dušu i iskreno rekla zašto ona i Elen ne misle proširiti svoju porodicu.

- Kad si u srednjim 30-ima, pomalo počneš osjećati određeni pritisak i razmišljati: ''Hoću li zaista imati djecu samo da ne propustim nešto u čemu drugi očigledno uživaju?'' Nikad nisam osjećala da je moj odgovor na ovo pitanje potvrdan i to je glavni razlog zašto se nisam odlučila za djecu. Njih stvarno morate željeti, a ni Elen ni ja ne osjećamo potrebu za djecom. Same smo sebi dovoljne - rekla je De Rosi.

Američka glumica i oskarovka Rene Zelveger (Renee Zellweger) još je jedna zvijezda koja svoju sreću ne vidi u djeci. Kako prenosi "Insider", Rene je rekla da je ''u životu već dovoljno sretna i zadovoljna'', a za to joj ne trebaju djeca. U medijima je nedavno ipak priznala da bi jednog dana rado imala djecu, ali još nije našla pravu osobu s kojom bi osnovala porodicu.

Iako se udavala čak tri puta, glumica i komičarka Beti Vajt (Betty White) nikad nije požalila što nema djecu. Kao što je jednom rekla za CBS, dijete bi odmah preuzelo cijeli njen život i to bi najvjerovatnije naštetilo njenoj karijeri.

- Ja sam perfekcionista i sve što radim, uvijek moram odraditi odlično. Kad bih imala djecu, ne bih se podjednako moglo posvetiti i njima i svojoj karijeri koja mi je vrlo važna - dodala je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.