SUKOBI

Darin muž ne odustaje: Godinama tuži Karleušu, gonit će je do Strazbura! Evo koliko će morati da mu plati!

Alo.rs

17.11.2018

Milan Kesić, bivši suprug Dare Bubamare, kaže da nema šanse da odustane od tužbe protiv Jelene Karleuše i da će biti prinuđen da je goni čak i do Strazbura, ukoliko bude potrebe za to. 

Spor između pjevačice i biznismena iz Francuske datira još od prije nekoliko godina, kada je JK, prema njegovom tvrdnjama, neovlašteno obradila pjesmu "Krimi rad". Kako je Kesić zastupnik autora sporne numere koja je prvo objavljena u inostranstvu, on je pokušao s Jelenom da se dogovori van suda, ali to se nije završilo uspješno. Tužbu je podnio 2015. i postupak je još uvijek u toku, prenosi Alo.rs.

Naredno ročište je zakazano za nešto manje od mjesec dana, kada bi oboje trebalo da se pojave pred sudijom, daju svoje iskaze i prilože dokaze. Ove informacije potvrdio je i Kesić u izjavi za naše novine.

"Tačno je to što ste čuli, sljedeće ročište između mene i Jelene je 12. decembra u Beogradu. Ne mogu da odustanem jer je tužbu podnio Ikbal N'kouboi, čije je umjetničko ime TLF. On ima ugovor s mojom firmom, ja ga zastupam za cijei svijet. Karleuša nije imala dozvolu ni za snimanje, a nema ni za izvođenje pjesme "Krimi rad" i ja u ovoj situaciji ne mogu ništa da promijenim, iako znam da je ona sada dobra s Darom. Na suđenju u decembru moramo se pojaviti i Karleuša i ja, više nema odlaganja", rekao je Darin bivši muž.

Ako sud u Beogradu usvoji tužbeni zahtjev Kesića i njegovog klijenta iz Francuske, Jelena će morati da im isplati pozamašnu svotu novca.

"Moj advokat je pokušao s njom vansudski da se dogovori, ali ona to nije htjela, nije se uopšte odazvala. Klijent kojeg zastupam želi u ovom procesu da ide do kraja, ako bude trebalo i do Strazbura. Naš odštetni zahtjev je 25.000 eura i to će Jelena morati da nam plati. Ako ne bude htjela, onda će se taj novac prinudno naplatiti blokadom računa ili zaplijenom imovine. Žao mi je što je ovako ispalo", zaključio je Milan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.