MUZIKA

Edo Maajka u Zagrebu održao koncert za pamćenje

Sjajni gosti uveličali su ovaj spektakl

Atmosferu doveo do usijanja. Arhiv

Avaz.ba

19.11.2018

Edo Maajka je u maloj Dvorani sportova na dvosatnom koncertnom spektaklu oduševio publiku starim, provjerenim hitovima te novim, svježim rimama pjesama s netom izdanog albuma “Put u plus”, uz podršku sjajnog benda te splet gostiju i dvije predgrupe. 

Tako je koncert otvorila sarajevska grupa "Helem Nejse". Zagrijali su zagrebačku publiku s nekoliko svojih najvećih hitova te odlično najavili sljedeću predgrupu - zagrebački bend "Bruto Geto". 

Petorac žestokim ritmom, intrigantnim rimama te megafonom uz izvikivanje svojih refrena, podigao je atmosferu na nivo pravog rokenrol spektakla. Bila je to odlična uvertira za dolazak na pozornicu Ede Maajke i njegova benda, redom vrsnih hrvatskih muzičara, instrumentalista, koji su već od prve minute potvrdili da im je mjesto na velikim pozornicama. Monumentalnom društveno-angažiranom pjesmom "No pasaran" Edo je otvorio veliki koncertni spektakl. 

Slijedila je "Saletova osveta" pa "Panika" te hit singl s novog albuma "Bolje je bolje", u kojem mu se na pozornici pridružila Yaya iz "Jinxa".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.