LONDON

Megan ni u top 5: Princ Hari najpopularniji član kraljevske porodice

Njegov brat Vilijam je na trećem mjestu

Megan i Hari: Velika popularnost. Arhiv

24sata.hr

21.11.2018

Princ Hari (Harry) vodeći je po popularnosti na kraljevskom dvoru. U provedenom istraživanju samo je sedam posto ispitanika o njemu imalo negativno mišljenje.

Princ Hari (34) "izgurao" je svoju baku, kraljicu Elizabetu s prvog mjesta na ljestvici najpopularnijih članova kraljevske obitelji, prenosi "Vanity Fair".

Prema rezultatima ankete YouGova u kojoj je sudjelovalo 3,600 Britanaca, čak 77 posto ispitanika odabralo je Harija za najsimpatičnijeg, dok je kraljica sad na drugom mjestu sa 74 posto. Kraljica je prvo mjesto na ljestvici popularnosti držala sve do ove godine, sve dok vodstvo nije "preuzeo" princ Hari.

Naime, u provedenom istraživanju samo je sedam posto ispitanika imalo negativno mišljenje o princu Hariju, dok se 13 posto njih izjasnilo neutralnim.

Za ove odlične rezultate najzaslužnija je turneja po Južnom Pacifiku na kojoj je bio u sklopu svog bračnog putovanja s Megan Markl (Meghan Markle).

- Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa vesele se prilici upoznavanja jedinstvenih običaja i kultura te su zatražili su upoznaju što je moguće više stanovnika. Zajedno se nadaju da će izgraditi trajno prijateljstvo s narodima toga dijela svijeta - stajalo je u saopćenju dvora.

Princ Vilijam (William) nalazi se na trećem mjestu po popularnosti, s ukupno 73 posto glasova.

Iako se očekivalo da će Megan Markl (37) biti na samom vrhu ove ljestvice, mjesto joj je 'preotela' Kejte Midlton (Kate Middleton) koja se nalazi na četvrtom mjestu sa 64 posto glasova. Ispred Megan je čak i penzionirani princ Filip (97) sa 56 posto glasova. Novopečena članica kraljevske obitelji tako se smjestila na šestom mjestu po rezultatima provedene ankete, dobivši samo 55 posto glasova.

Od Megan su manje popularni princ Čarls (Charles) sa 48 posto i njegova supruga Kamila (Camilla) koja je uspjela dobiti samo 29 posto glasova. Najomraženiji član kraljevske obitelji još uvijek je princ Endrju (Andrew) koji tu nezavidnu 'titulu' nosi već godinama.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.