PRIČA SA SRETNIM KRAJEM

U borbi s opakom bolešću: Ljepotica koja je pobijedila zvijer

Preuzela sam kontrolu nad svojim tijelom

Eplgejt: Poslije teških godina, danas uživa u životu

Piše: Larisa SARAJLIĆ-RAMOVIĆ

26.11.2018

quote
<p>Krstina se danas rado šali na svoj račun, iako veoma otvoreno priznaje da se i danas suočava s bolnim posljedicama. </p> <p>- Kada su mi rekli da imam rak, tresla sam se, ali sam u isto vrijeme odmah prešla na novi način života i razmišljanja. </p>

Kristina Eplgejt (Christina Applegate) danas slavi 47. rođendan i, nakon svega što je prošla, sada kaže da je više malo šta može uplašiti. Neponovljiva Keli Bandi (Kelly Bundy) iz kultne serije “Bračne vode”, koja se snimala od 1987. do 1997. godine, danas vodi lijep život, a iza nje su burne i teške godine.

Televizijski debi imala je u reklami kad je imala svega tri mjeseca, a kao beba je odradila i svoju prvu ulogu u sapunici “Days of Our Lives”, u kojoj se pojavila zajedno sa majkom, glumicom i pjevačicom Nensi Li Pridi (Nancy Lee Priddy). 

Kristina je pravo dijete Holivuda. Uz majku glumicu, otac joj je bio muzički producent i direktor izdavačke kuće.

 Sudbinski prevrat 

Iza dobitnice Emija su sjajne uloge, uglavnom u komedijama, ali je Keli ostao njen zaštitni znak. 

Na vrhuncu slave, glumici se desio sudbinski prevrat u životu. Godine 2008. dijagnosticiran joj je rak dojki, a ona se potom odlučila na ekstreman potez - dvostruku mastektomiju.

- Nemam grudi i više ne moram na mamograme, ali trebam ići do kraja života onkologu – kazala je Eplgejt.

U borbi s opakom bolešću, nekoliko godina poslije odlučila se na još jednu drastičnu operaciju, jer je njena sestrična ranije oboljela od raka jajnika.

- Tako sam preuzela kontrolu nad svojim tijelom. Ovo je veliko olakšanje - ispričala je tada Kristina.

Smatra da hemikalije u hrani uzrokuju rak pa jede samo organsko voće i povrće te je na vegetarijanskoj dijeti. Ima rizičan gen, kao i Anđelina Đoli (Angelina Jolie), čija je majka umrla od raka jajnika u 56. godini. 
- Ponekad mi nedostaju moje sjajne grudi - rekla je Kristina parafrazirajući rečenicu iz komedije "Spiker", u kojoj je igrala 2004. godine. 

Krstina je tih sudbinskih godina svog života svrstana među 100 najljepših ljudi na svijetu pa je tim povodom krasila naslovnicu magazina “People”. Bila je to svojevrsna poruka zvijeri u obliku podmukle bolesti da će ljepota pobijediti. I jeste.

- Jedan dio tog procesa bio je i prelazak na zdraviju ishranu - kaže Eplgejt.

 Kćerka i muž

Nakon teških godina, 2011. u Los Anđelesu rodila je svoje prvo dijete, kćerku Sedi Grejs (Sadie Grace). Otac je roker Martin LeNobl (Martyn LeNoble), koji je Kristini u najtežim trenucima bio velika podrška i za kojeg se 2013. vjenčala.

Sjenu na njenu sreću baca sumnja da postoji šansa da i njena kćerka oboli.

- Šanse da mi je kćerka BCRA pozitivna, veoma su velike. Pazim na nju i dajem joj najkvalitetniju hranu. Trudim se da bude što manje pod stresom. Radim sve što je u mojoj moći kad imam to saznanje da će za 20 godina početi odlaziti na preglede. Nadam se da će do tada biti i nekog napretka u terapiji. Slama mi se srce samo kad pomislim da je to jedna od mogućnosti – izjavila je glumica za “Huffington Post”.

 Emi za “Prijatelje”

Kristina Eplgejt gostovala je i u popularnoj humorističkoj seriji “Prijatelji” kao Rejčelina (Rachel) mlađa sestra, i to u po jednoj epizodi devete i desete sezone. Za to gostovanje je osvojila Emi za najbolju gostujuću ulogu u komediji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.