ZANIMLJIVO

Indijsko vjenčanje o kom bruji svijet: Miljenik tinejdžerki se oženio ljepoticom

Svaki gost pri ulasku u palaču dobio je paket dobrodošlice

Veliko slavlje. Društvene mreže

Avaz.ba

3.12.2018

Glumica i bivša misica Prijanka Čopra (36) izgovorila je sudbonosno da deset godina mlađem pjevaču Niku Džonasu (26).

Nakon što su prije četiri mjeseca potvrdili glasine o vjeridbi, par nije dugo čekao s vjenčanjem i to je napravio u Indiji u glamuroznoj palači. 

Cijelo vjenčanje počelo je s ceremonijom "puja", zatim "sagneetom", ceremonijom na kojoj članovi njene porodice plešu i ceremonijom "mehendi", u sklopu koje se mladoj iscrtavaju tradicionalne tetovaže na dlanove i ruke.

Mladenci su bili odjeveni u kreacije dizajnera Ralfa Lorena (Ralph Lauren) koji ih je spojio 2017. kada ih je pozvao da zajedno dođu na Met Galu. Iako američki dizajner vjenčanice kreira isključivo za članove porodice i bliske prijatelje, glumica ga je osvojila svojim izgledom i stavom, te je popustio. 

- Jedna od najbitnijih stvari koje smo stekli u ovoj vezi je spajanje porodica koje vole i poštuju druge vjere i kulture. Planiranje našeg vjenčanja stopilo je naše porodice. Bilo je nevjerovatno - napisala je glumica ispod objave na Instagramu. 

Vjenčanje je trajalo cijeli vikend, a kako gostima ne bi bilo dosadno, mladenci su organizirali razne aktivnosti u palači poput turnira u šahu i kriketa. Svaki gost pri ulasku u palaču dobio je paket dobrodošlice s cipelama, indijskim poslasticama i srebrenim novčićem na kojem su likovi hinduističkog boga Ganeša i boginje Laksmi. 

Prvi poklon mlada je jučer dobila od svekrve. Riječ je o naušnicama vrijednim 80.000 dolara (oko 130.000 KM).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.