MUZIKA

Joksimović i Tucaković nikada ne zovu jedno drugo po imenu!

Njen dolazak obilježio je koncert Željka Joksimovića

Poštuju jedno drugo već preko 20 godina. Arhiv

Kurir.rs

7.12.2018

Koncert Željka Joksimovića obiležio je i dolazak Marine Tucaković, slavnog tekstopisca i žene koja je među najomiljenijima na muzičkoj sceni. Mada se i dalje oporavlja nakon višemjesečne borbe sa teškom bolešću, nije propustila Željkov nastup i uživala je u vanvremenskim hitovima koje je Joksimović izveo. 


"Jako mi je drago što je došla na koncert, i što me je obradovala svojom energijom", rekao je Joksimović.


Nekoliko puta Željko joj se obraćao tokom koncerta, podsjećao je publiku na zajedničke anegdote, detalje iz saradnje sa Marinom, i posvetio joj je ovaj nastup, na oduševljenje publike.

Jedno drugo zovu bata i seka, i takav odnos taje već 20 godina.


Nekako, kao da smo brat i sestra. Tako me zove cijela njena familija, a ne sećam se da su me ikad oslovili sa Željko. Uvijek je to bilo "bato", rekao je Željko, koji se sa Marinom sreo prije i poslije nastupa, kada su u dobrom raspoloženju, kroz smijeh, prepričavali razne detalje, riječi pjesama koje su mijenjali, dodavali, dogovarali. 

Mnoge pjesme je Marina Tucaković napisala za Željka, kao što su numere "Devojka sa polja zelenih", "Nije ljubav stvar", "Isto je", "Ranjena zver". Radili su zajedno i za druge autore, kao što je pjesma "Adio" za Eurosong za Crnu Goru, koju je izveo Knez 2015. godine.


Saradnju je obilježila i numera "Nerado"

Pjesmu "Nerado" Joksimović je napisao za duet sa Anom Visi, koja je trebalo da napiše tekst. Ali, nikako nisu uspjevali da nađu vrijeme i melodija je ostala da čeka. U međuvremenu sam je preradio, htio sa njom da idem na Eurosong 2012. godine. Napravio je neki tango, specifičnu mješavinu argentinskog, grčkog i balkanskog zvuka. I opet niko nije mogao da napiše tekst. Slao je pjesmu kaže  čak i Marini. Došao je Knez, oduševio se, uzeo tu pjesmu i još jednu, za Euroviziju. Ponovo je Joksimović pozvao Marinu i rekao: "Hajde, probaj da napišeš tekst". Sada je to već bio njen drugi pokušaj, navodi pjevač.. Knez ga je zvao odmah sutradan, predomislio se, tražio je još neku pjesmu.


Dvadeset minuta kasnije zove me Marina i kaže: "Bato, kako ćeš ti ovaj tekst da daš nekom drugom da pjeva". "Koji?". I ona mi pročita tekst. Kako sve Bog uredi u 20 minuta. I sada razmišljam i da nije Knez odustao, kada sam dobio tekst nisam siguran da bih mu dao. Toliko dugo sam čekao tekst i ovu pjesmu, da je pitanje da li bih mogao", ispričao je on.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.