TALENTI

Bosanka Ilma Karahmet: Zbog "Zvijezda" sam postala poznatija u Hrvatskoj

Nadam se finalu, iskrena je Karahmet

Karahmet: Izvedbom rasplakala Ninu Badrić

Piše: E. SKENDEROVIĆ

10.12.2018

Ostaviti publiku i žiri bez riječi, a Ninu Badrić u suzama nije lako, ali to je još jednom pošlo za rukom 18-godišnjoj Ilmi Karahmet iz Kiseljaka koja se bori za mjesto u finalu popularnog muzičkog takmičenja „Zvijezde“ koje se emitira na RTL-u.  

Ova talentirana Bosanka otpjevala je evergrin Tereze Kesovije „Moja posljednja i prva ljubavi“ i izazvala ovacije.

Najveća diva

U razgovoru za „Dnevni avaz“ Ilma je s nama podijelila utiske nakon sjajnog nastupa, priznala da se nada finalu te kazala da ima bezrezervnu podršku supruga Sedina Lakače, za kojeg se udala prije četiri mjeseca i koji joj je bio pratnja i na posljednjem nastupu.

- Trudim se koliko mogu i nadam se da ću ući u finale, to mi je želja. Iako sam s dozom rizika otpjevala pjesmu Tereze Kesovije, svidjela mi se i na kraju je sve dobro završilo – kaže Karahmet.

Iako je njen mentor Jaques Houdek, Ilma priznaje da je njena želja prvobitno bila da to bude Nina Badrić.

- Na početku, kada smo trebali izabrati mentora, željela sam Ninu jer smatram da je ona najveća muzička diva na našim prostorima. Ali, vidjela sam da se Jaques zaista trudi, radi puno s nama kao mentor, i nisam se razočarala u njega. Svi su dobri prema nama i to mi daje snagu da se još više potrudim za naredni krug – iskrena je Karahmet.

Odskočna daska

Iako joj se, kako kaže, život nije mnogo promijenio nakon učešća u „Zvijezdama“, jedna stvar je ipak drugačija.

- Postala sam poznatija u Hrvatskoj i zadovoljstvo mi je da su me na najljepši način prihvatili i da u meni vide potencijal. Moram puno raditi i ulagati u sebe za veću karijeru. Nije dovoljno samo se pojaviti na nekom takmičenju da bi bio poznat i uspješan, ali svakako da mi je ovo jedna velika odskočna daska za dalje – smatra Karahmet te dodaje da će nakon završetka „Zvijezda“ objaviti i novi singl.

Najsretnija na svijetu

Za Bugojanca Sedina Lakaču Ilma se udala u julu ove godine.

- Smatram da sam najsretnija osoba na svijetu, sve mi ide kako treba i na privatnom i na poslovnom planu. To je zapravo i poenta svega. Smatram da se žene kroz muziku ne mogu nositi same, a ja imam najveću podršku supruga i s lakoćom sve zajedno podnosimo – kaže Karahmet.

Badrić: Ilma, pjevaš bolje od Tereze

- Pričati priču na ovaj način, glasom, usudit ću se reći da si to izvela možda čak i bolje od Tereze. Poželjela bih da meni pjevaš tu pjesmu svako jutro - kroz suze je kazala Nina Badrić Ilmi, koja je za svoj nastup dobila maksimalnih 25 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.