ŽIVOT

Džastin Hokins: Zarađivao milione, a na kokain trošio 166.000 eura

Na kraju je morao da ide na kliniku za odvikavanje

Pjevač se odao porocima kada je s bendom bio na vrhuncu slave. AFP

Avaz.ba

11.12.2018

Džastin Hokins (Justin Hawkins ,43), frontmen poznate grupe "The Darkness", priznao je da potrošio 166.000 eura na kokain, na koji se "navukao" tokom uspjeha ovog benda. Britanski pjevač je otkrio da je na vrhuncu popularnosti grupa zarađivala milion funti ili 1,1 milion eura mjesečno, ali je novac otišao veoma brzo.

Hokins je 166.000 eura za kokain potrošio za samo tri godine. Njegova zavisnost je utjecala na odnose u grupe, a njegov brat Den Hokins (Daniel Hawkins), koji svira bas-gitaru u bendu, nije pričao s njim dvije godine.

Džastin je toliko bio zavistan od kokaina da je svakog dana konzumirao 5 grama ove nelegalne supstance, prenose svjetski mediji. Na kraju je morao ići na kliniku za odvikavanje u Rohemtonu.

- Bio sam tajnovit, promjenljivog raspoloženja i bio sam oštar na riječima, veoma neprijatna osoba koja je bila u blizini. Bilo je puno perioda kada se ničega ne sjećam, imao sam pomračenja - rekao je Džastin za "The Independent". Hokins je istakao da je to za njega bio težak period.

- Morao sam donijeti mnogo teških odluka kada sam napustio bend, ali kada sam napustio svog brata, to je bilo najteže - rekao je Džastin, koji se na kraju pomirio s bratom i vratio u grupu - rekao je Hokins za "Mail Online".


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.