ŽIVOT Drogu prvi put probala sa samo 14 godina

Glumici droga potpuno uništila lice: Šmrkala sam i za vrijeme poroda

Otišla na šestomjesečno odvikavanje od droge i podvrgnula se rekonstrukciji nosa

Avaz.ba
12.12.2018 08:03

Težak život poznate glumice

Foto: Instagram

Danijela Vestbruk (Danniella Westbrook) nekad je bila poznata po svojoj ljepoti, ali danas ova britanska glumica i televizijska ličnost izgleda stvarno izobličeno. Do toga su je doveli ovisnost o drogi i brojne operacije.

Drogu je prvi put probala sa samo 14 godina, a nakon što je u 16. dobila ulogu u popularnoj seriji "EastEnders", redovno je partijala po klubovima i šmrkala kokain, zbog čega je ostala bez nosnog septuma, koji je zbog kokaina potpuno istruhnuo.

Zbog toga je većinu scena u sapunici snimala iz gornjeg ugla, tako da joj se ne bi vidjele nosnice, no nakon što su je na jednom eventu snimili iz malo drugačijeg ugla - istina je izašla na vidjelo, piše ''Mirror''.

Nakon toga je otišla na šestomjesečno odvikavanje od droge i podvrgnula se operaciji rekonstrukcije nosa. Nažalost, nije dugo ostala čista.

- Uzimala sam drogu i dok sam bila trudna. Rodila sam na podu u kupaonici, a kad su počeli trudovi, povukla sam crtu kokaina. Bila sam u užasnom stanju, niko mi nije mogao pomoći - ispričala je u jednom ranijem intervjuu. 

Za "Mirror" je 2017. priznala da su joj godine drogiranja ostavile stravične posljedice.

Truhnu mi kosti lica i desni zbog droge, ali i zbog loše izvedene plastične operacije - rekla je.  

Ove se godine na dodjeli televizijskih nagrada ipak pojavila s novim licem. Ljekari su joj od kosti rebra napravili nove jagodične kosti.

NA VRH