ISPOVIJEST

Nataša Bekvalac priznala da se više nikada neće udati, a evo zbog koga se svaki put razvodila

Pjevačica je poslije razvoda promijenila mišljenje o braku

Nataša Bekvalac. Instagram

Alo.rs

12.12.2018

Poznata srbijanska pjevačica Nataša Bekvalac, koja je ove godine doživjela još jedan bračni brodolom, u emotivnoj ispovijesti za srbijanski portal Alo.rs otvoreno priča o bivšim muževima i nasljednicama Hani i Katji.

Na pitanje da li je njena kćerka Hana nakon razvoda od prvog supruga Danila Ikodinovića odrasla preko noći, Nataša je kazala kako je to bila toksična veza, kako za nju tako i za dijete. 

– Ja ne gledam to na taj način! Ja sam prekidala odnose onda kada su postajali toksični za mene, a ako su takvi za mene, onda su i za moju djecu. Mnogo veće probleme, frustracije imaju djeca iz loših brakova. Moje kćerke nisu doživjele ništa loše, jer čim je krenulo da bude loše, ja sam taj odnos prekidala. Hana nikad nije čula povišen ton u kući. 

Odrasla je u apsolutnoj ljubavi, ne oskudijeva ni u čemu, ima oba roditelja, isto kao i Katja. U svakom momentu je u zdravom okruženju, ne postoje odnosi koji su poremećeni. Takva djeca imaju predispozicije za sretniji život nego ona koja rastu uz roditelje čiji brak ne funkcionira. Takva djeca žive u strahu, uplašena su za svoje majke i očeve i zbog takvih roditelja pate i sama – kaže Nataša za i dodaje da nikada ne bi ostala u braku zbog djece.

– Izgovor “u braku sam zbog djece” je najgluplji mogući! To je samo sakrivanje iza nesigurnosti. U braku si zato što nisi sposoban da budeš samostalan. U lošem braku ostaju ljudi koji ne misle na svoju djecu, nego isključivo na interese koji nemaju veze s ljubavlju.

Nataša je i kazala da je poslije razvoda promijenila mišljenje o braku.

– U meni uvijek postoji borba između onog što mi je kao mladoj ženi utemeljeno: “Ako nije brak, nije ozbiljno” i onoga što sam u suštini uvijek osjećala - da za mene formalnost nije važna. Popuštala sam pod tim što mi nameće društvo, bila sam tradicionalna i konzervativna. Borim se da budem društveno prihvatljiva jer sam mnogo iskompleksirana što nisam u okvirima. Kada sam htjela da budem u okvirima, činila sam najveće greške, a sada sa 38 godina ne robujem više tome – priča iskreno Nataša i objašnjava da je nakon trećeg razvoda potpuno promijenila razmišljanje o braku.

''Ja se više nikad neću udati, to je definitivno. To nije stvar odluke, već promjena stava o tome. Za ljubav sam uvijek, ali brak je toliko prevaziđena institucija, toliko te ograničava u svakom smislu. Ja ne mogu da potpišem niti da obećam nešto kada ne znam šta ću osjećati sutra. Brak je potpuno besmislen! Ovo čudno zvuči kada izgovara osoba koja iza sebe ima tri braka, ali upravo zbog toga i mogu to da kažem – zaključuje Bekvalac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.