JET SET

Zagrepčani ljuti nakon Balaševićevog koncerta: S ovim je pretjerao

Neki od njih su ostali razočarani

Đorđe Balašević. Arhiv

Avaz.ba

12.12.2018

Brojni fanovi Đorđa Balaševića razgrabili su karte za njegova četiri koncerta u "Lisinskom", ali nakon njegovog četverosatnog nastupa neki od njih su ostali razočarani, ali ne koncertom, zabranom snimanja i ponašanjem zaštitara koji su tu zabranu, kako navode, provodili vrlo neljubazno.

- Nije stvar snimanja, nego se nije uopće smjelo pogledati u mobitel. Dobila sam poruku, sekundu pogledala u mobitel ispod sjedala i neki neotesani klinac me izvukao kroz cijeli red, digao zgrožene ljude i počeo mi se unositi u facu da će me izbaciti van. Kažem mu: "Morala sam pogledati, dijete je u pitanju. Dakle, neljubaznost na visokom nivou. Nakon toga za mene je koncert bio gotov! Postoji način na koji se komunicira s ljudima, sve se da reći na pristojan način. Niti sam imala namjeru snimati niti sam ometala ikoga - požalila se jedna od posjetiteljica.

- Nije stvar u klinji, nego u Balaševiću, lukavo - neki su odmah prozvali pjevača.

- Zabranio snimanje? On je došao u naš grad u Zagreb u "Lisinski" i nešto da on brani - uslijedio je ljutiti komentar.

- Potpuno ga razumijem. Zašto bi to dopustio. Ima sva prava - nije se složila jedna djevojka.

- Inače ga volim, ali s ovom zabranom je pretjerao i razočarao me. Malo veće svjetske face nisu tako rigorozne glede snimanja. Kako ljudima zabraniti da pošalju poruku, telefoniraju, nisu svi htjeli snimati, nego bacanjem na mobitel, odnosno na čovjeka. Razumljivo da je publika bila ljuta - neko je ipak bio razočaran.

- Predstave je najčešće zabranjeno slikati, pa ne vidim razloga ljutnji. Kršili ste pravila i išli mimo opće kulture. Ljutite se na ljude jer su radili svoj posao - upozorila je jedna žena. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.