MINI INTERVJU

Muris Šehić: 14 godina nije malo

Traje do 24. decembra

Šehić: Popusti od 20 do 80 posto. M. Kadrić

Piše: N. AJNADŽIĆ

14.12.2018

Zimski salon knjige, 14. po redu, počeo je jučer u Sarajevu, a trajat će do 24. decembra. Ljubitelji pisane riječi moći će svaki dan od 10 do 19 sati posjetiti „Collegium artisticum“, gdje se Salon održava, i izabrati neke od najpopularnijih naslova za sebe. 

Najbolji poklon 

- Kao i svakog decembra, u organizaciji TKD „Šahinpašić“ Sarajevo, pojavit će se izdavači iz naše zemlje, ali i iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Salon je najviše vezan za novogodišnje praznike te nudi mogućnosti kupovine poklona, jer je knjiga sama po sebi jedan od najboljih poklona. Bit će tu i najnovijih top naslova iz regije i BiH. Popusti će se kretati između 20 i 80 posto. Posjetioci će zaista moći izabrati ono što ih najviše zanima - kazao je Muris Šehić, zamjenik direktora TKD „Šahinpašić“.

Ističe da će, osim izdavača, na jednom od štandova biti ponuđeni i radovi autora koji su knjige objavili u vlastitoj režiji.

- Dolazi i Olivera Ćirković, autorica regionalnog hita „Ja, Pink Panter“. Na beogradskom Sajmu knjige ovo djelo bilo je najprodavanije, kao i na zagrebačkom „Interliberu“ - kaže Šehić.

Dodaje da nije malo 14 godina da jedan salon knjige opstaje.

- Neki to omalovažavaju, jer, navodno, to nije Sajam izdavača, već ga nazivaju drugim imenima. Mislim da nije mala stvar 14 godina dovoditi izdavače iz zemlje i regiona. To je uspjeh. A iduće godine obilježit ćemo i 15 godina, manji jubilej - govori Šehić.

Manje novca

Smatra da je Zimski salon knjige značajan za sve građane, kao i za državu.

- Ovdje nema promocija knjiga, to je činjenica. Ovo je jednostavno jedna ponuda kojoj ljudima, na neki način, pokušavamo približiti knjigu. Također, da izabrana djela mogu kupiti za što manje novca, ali i da mogu izabrati šta im je najzanimljivije - zaključuje Šehić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.