PRESS

Klizači izveli dio "Snježane i sedam patuljaka"

Danas je održana konferencija za medije u dvorani "Mirza Delibašić"

Klizači na današnjoj izvedbi. S. Saletović

Piše: N. Aj.

13.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

(FOTO: S. Saletović)

Balet na ledu "Snježana i sedam patuljaka" bit će premijerno izveden sutra u dvorani "Mirza Delibašić" u 18.30 sati. To će biti samo jedna u nizu ove predstave koju će tri dana zaredom izvoditi svjetski poznata trupa "Russian Ice Stars".

Tim povodom danas je održana konferencija za medije u dvorani koja je skoro pa spremna za sutrašnji spektakl. Ledena ploha uveliko je postavljena, a profesionalni klizači i akteri predstave izveli su dio "Snježane i sedam patuljaka".

- Ovo sve što vidite jeste rezultat osamnaestomjesečne pripreme rada grupe entuzijasta koji su željeli Sarajevo vratiti na mapu svjetskih gradova - kazala je Aida Feraget, portparol ove manifestacije.

Novinarima se obratio i Džulijan Delplidž (Julian Delplidge), vlasnik trupe.

- Hvala što ste s nama i nadam se da ste uživali. Tehničari i ja smo zauzeti ovih dana, ali su klizači stigli obići Sarajevo i oduševljeni su njime i ljudima u njemu. Zaljubili su se u ovaj grad - kazao je Delplidž.

S novinarima je razgovarao i dio ekipe klizača. 

"Russian Ice Stars" trupu čine vrhunski klizači iz skoro čitavog svijeta, a kako nam je kazao Delplidž, da bi neko postao član, mora barem biti u nacinalnom timu.

Bh. glumica Aida Bukva, koja će u "Snježani i sedam patuljaka" biti u ulozi Vile Florije (Florrie), odnosno naratora u predstavi, kazala je da joj je čast što je dio ovog projekta. 

- Nadam se da ću biti dobra Vila Florija, zanimljiva i šašava - dodala je Bukva.


(VIDEO: N. Ajnadžić)

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.