JET SET

Prelijepa Amra Olević jedna je od najplaćenijih svjetskih šminkerki

Vlasnica vlastite linije ruževa i sjajeva pod nazivom “Lip Land Amrezy”

Amra Olević: Model i blogerica. Instagram

Avaz.ba

13.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Kada pogledate njen profil na Instagramu, vidite djevojku koja izgledom veoma podsjeća na Kim Kardašijan. Amra Olević je model i blogerica iz Crne Gore.

Amra je rođena 1988. godine u Plavu u Crnoj Gori. Jedno vrijeme je živjela u Bosni i Hercegovini i u Hrvatskoj, a onda je sa svojom porodicom emigrirala u Njujork, dok sada živi u Los Anđelesu.

Ona je šminkerka, modna stilistkinja i vlasnica vlastite linije ruževa i sjajeva pod nazivom “Lip Land Amrezy”.

Trenutno je jedna je od najpopularnijih svjetskih šminkerki, a njene savjete redovno prati 5,6 miliona ljudi.

Prvi posao je dobila u prestižnoj kozmetičkoj kući MAC, a onda je odlučila da postane samostalna, što je dovelo do statusa milionerke. Amra je poznata osoba u Americi, a družila se s mnogim američkim slavnim ličnostima.

Svojim smislom za modu privlači veliku pažnju, a njena popularnost raste vrtoglavom brzinom. Osim toga, Amra zna svoje adute da pokaže na veoma izazovan način.

Crnogorska šminkerka je, zahvaljujući svom talentu facijalne transformacije žena, uspjela da ostvari svoje snove i obiđe skoro cijelu planetu.

Amra često na društvenim mrežama ističe ljubav prema svom rodnom kraju, a jedan od njenih sjajeva za usne nosi naziv "Montenegro", koji je posvetila Crnoj Gori.

"BrightSide" je prošle godine sastavio listu deset Instagram zvijezda koje najviše zarađuju, a među njima se našla i ova Crnogorka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.