OBN

Mimo Šahinpašić: “Vox populi” se osamostalio

Emitirat će se ponedjeljkom i petkom oko 22 sata

Šahinpašić: Imat ćemo gosta u svakoj emisiji

Piše: N. AJNADŽIĆ

14.12.2018

“Vox populi”, koji uređuje i vodi Mimo Šahinpašić, a koji se emitirao u okviru “Infa” na OBN televiziji, od ponedjeljka postaje zasebna emisija. 

Više sadržaja

Emitirat će se dva puta sedmično, i to ponedjeljkom i petkom oko 22 sata. OBN na ovaj način počinje svoj novi programski sadržaj.

- Već u ponedjeljak počinje “Vox populi”. To je zvanično ime emisije, o čemu smo dugo razmišljali. “Vox” je moja beba, koja je narasla, pa je i ostao taj naziv, samo će biti mnogo više sadržaja – govori Šahinpašić.

Emisija će trajati između 30 i 35 minuta, a iako je orijentirana ka politici i društvenim dešavanjima, kako kaže Šahinpašić, više će se truditi da bude satira.

- Jer, kad ti u ovoj državi radiš ozbiljne stvari s ozbiljnim ljudima, narodu je to postalo više standardno. Ali, kad ih staviš na tapet kroz satiru, onda je drugačije. Veoma mi je drago što se ovo dešava. Imam veliki elan i okupili smo ekipu, ali i mladu raju s Fakulteta političkih nauka. Volio bih da sve to što sam radio, prenesem na mlađe. Ne mislim se još prestati ovim baviti, ali je lijepo kad neko radi onako kako si ti čitav život – iskren je Šahinpašić.

Smatra da će emisija biti pun pogodak, jer ostaje u prvobitnoj formi, ali sa mnogo novih rubrika.

- Poput one “Istražujemo”, a imat ćemo i gosta u svakoj emisiji. Sve ćemo to uobličiti u tih 30 minuta. Važno je da ima što više dinamike i satire. Naravno, i da su gosti aktuelni. Znam da zvuči kao kliše, ali ja stvarno živim ovaj posao - kaže Šahinpašić.

Priznaje da tekst unaprijed pripremi pa čita sa promptera.

- To je moj veliki problem zato što mi u tom trenutku naviru ideje kao lude. Čovjek koji pokreće prompter, ukoči se, jer ja pričam nešto drugo, a ne ono napisano – kroz smijeh nam govori Šahinpašić.

Skupi lijekovi

Kad je u pitanju njegovo zdravlje, kaže da se, nakon što mu je prije nekoliko mjeseci transplantiran bubreg, dobro osjeća. 

- Dobri su i rezultati. Ima još nekih malih stvari koje moram riješiti nekim veoma skupim lijekovima, ali borim se. Bit će to uredu. Dobro se osjećam, posebno od kako sam se vratio poslu. Radi mi se, imam elana. Prestao sam misliti o tome šta je bilo. Ne skroz, uvijek imaš taj teret, ali sam dobro – govori Šahinpašić.

Lijenost autora 

- Red je bio da proširimo “Vox”. Mogli smo to i prije uraditi, možda je do autora, do lijenosti njegove. Emisija jeste zahtjevna, jer ima mnogo segmenata. Imat ćemo i interakciju s gledaocima putem društvenih mreža. Bit će i fotografija dana, koje nam, također, šalju gledaoci. Narodu treba malo da se opusti. Hoću da ih u tih pola sata zabavim kroz aktuelne događaje – kaže Šahinpašić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.