NEVJEROVATAN RAZLOG

Kraljevski par ovo jutro ne smije provesti zajedno

Možda će im tradicija teško pasti

Hoće li izdržati jedno bez drugog. Arhiv

24sata.hr

15.12.2018

Iako im je ovo prvi Božić kao vjenčanom paru, tridesetsedmogodišnja vojvotkinja od Sussexa Megan Markl (Meghan Markle) i tridesetčetverogodišnji princ Heri (Harry) božićno jutro ipak neće provesti zajedno.


Ovakva odluka nije njihov lićni izbor. Naime, božićna tradicija u kraljičinoj rezidenciji u Norfolku gdje porodica provodi praznike zahtjeva da žene i muškarci provode božićno jutro razdvojeni. Bivši kraljičin kuhar Deren Mekgredi (Dar­ren Mc­Grady) objasnio je za "Mail on Sunday" kako žene kraljevske porodice doručkuju u spavaćoj sobi, dok se muškarci skupe u drugoj prostoriji. U 8.30 se poslužuje tradicionalni doručak s jajima, gljivama, dimljenom ribom i bubrezima sa žara. 

- U mnogim aristokratskim domovima i dalje se njeguje ova dugogodišnja tradicija, a razlog je što kada je par vjenčan, muškarci silaze na doručak dok žene ostaju u spavaćim sobama - objasnio je stručnjak Grent Herold (Grant Har­rold).


S obzirom na to kako najdraži kraljevski par voli provoditi svaki trenutak skupa, možda će im ova tradicija teško pasti. Gotovo da ne pamtimo njihovo odvojeno pojavljivanje u javnosti. Sretni bračni par svaki trenutak provodi zajedno, bilo da se radi o službenim, odnosno protokolarnim dužnostima, ili u uživanju u privatnim trenucima, koji su zbog silnih obaveza poprilično rijetki. Hariju je ovakva naredba posebno teško pala jer beba koju Megan nosi sve više aktivna. Na dodjeli britanskih modnih nagrada početkom ove sedmice beba joj nije dala mira.

Dok je četrdesetosmogodišnja direktorica Givenchyja Siar Vait-Keler (Clare Waight-Keller) držala govor, Megan je osjetila kako joj se beba naglo pomijera. Vojvotkinja je stavila obje ruke na stomak i zažmirila dok joj je beba zadavala, čini se, jake udarce, piše Daily Mail.


Vojvotkinja je obukla haljinu koja otkriva jedno rame, međutim, ona nije bila sporna. Imala je crni lak na noktima, a pravilo kraljevske porodice glasi da članice smiju imati nalakirane nokte, ali boje moraju biti vrlo suptilne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.