NOVAC

Zbog seksualnog uznemiravanja: Albanska glumica dobila 16,3 miliona KM

Dušku se priključila ekipi serije u martu 2017. godine

Ilajza Dušku koja je kratko igrala u seriji “Bull”. Screenshot

CDM

15.12.2018

Glumica albanskog porijekla Ilajza Dušku (Eliza Dushku), koja je kratko igrala u seriji “Bull”, dobila je 16,3 miliona KM od mreže CBS da bi odustala od tužbe za seksualno uznemiravanje od Majkla Vederlija (Michael Weatherly), koji tumači glavnu ulogu.  

''New York Times'' piše da joj je isplaćena suma nakon dogovora, a iznos je jednak sumi koju bi zaradila da je ostala član ekipe u četiri sezone.

Dušku se priključila ekipi serije u martu 2017. godine u tri epizode, a u planu je da bilo da postane redovan član ekipe. Zatim su, navodno, uslijedili neprijatni komentari Vederlija o njenom izgledu, silovanju i priči o “trojci”. 

Ona mu se suprotstavila, ali je ubrzo izašla iz serije, ljuta zbog Vederlijevog ponašanja. Vederli se izvinio zbog svog ponašanja u ''Timesu'' priznajući da je “tokom pripreme emisije napravio neke šale ismijavajući neke dijelove u scenariju''.

- Kada mi je Eliza rekla da joj se ne sviđa moj rječnik i pokušaj humora, osjećao sam se poniženo jer sam je uvrijedio i odmah sam se izvinio. Nakon razmišljanja o ovome, bolje razumijem da ono što sam rekao nije bilo smiješno i nije prikladno i žao mi je zbog bola koji sam nanio Elizi - dodao je on.

Ovaj “dogovor” uslijedio je nakon što je dugogodišnji direktor CBS-a Les Muns (Les Munves) sklonjen nakon više navoda o seksualnom zlostavljanju. 

''Times'' je, također, nedavno objavio da je Munves “uništio dokaze i obmanuo istražitelje” da bi spasio svoju reputaciji i paket od 358 miliona KM za otpremnine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.