HOLIVUD Progoovrila otvoreno o svemu

Sara Hajlend: Glumica u bolničkom krevetu provela praznike i rođendan

Podrška joj je mnogo značila

Avaz.ba
16.12.2018 08:40

Hajlend: Porodica mi je mnogo pommogla nakon sveg

Foto: Instagram

Sara Hajlend (Sarah Hyland), dvadesetosmogodišnja američka glumica iz popularne humoristične serije "Moderna porodica", za američki magazin "SELF" nedavno je opisala sve detalje agonije koju je prolazila zbog zdravstvenog stanja. Glumica je imala hronične probleme sa bubrezima.

Ispričala je to kako je morala imati i drugu transplantaciju bubrega nakon što prva nije bila uspješna. Sve te stvari koje su se izdešavale, navele su je na psihičku krizu.

Zdravstveno stanje glumice pogoršano je tokom 2012. godine, kada je morala na transplantaciju bubrega. Bubreg joj je donirao otac, ali je njeno tijelo ovaj organ počelo odbacivati u oktobruu 2016. godine.

Taj transplantirani bubreg uklonnjen joj je sredinom 2017. godine. Pomoć u vidu novog bubrega ponudio joj je mlađi brat Ian, nakon čega se uspostavilo da su kompatibilni. Glumica je u tom periodu počela osjećati veliki stres. O svemu je razgovarala s bliskom osobom te joj je to mnogo pomoglo u oporavku.

Hajlend je medijima istakla da  podrška porodice, ali i  fanova na društvenim mrežama, pomažu u mnogome kako bi se lakše ponijela sa tegobama koje su je snašle.

Oglasi

NA VRH