FILMSKA INDUSTRIJA

Nisu bile dovoljno lijepe za Holivud, pa su kasnije njime zavladale

Glumica s najviše nominacija za Oskar bila je odbijana mnogo puta zbog svog fizičkog izgleda

Ipak uspjele nakon nekoliko godina. Screenshhot

CDM

16.12.2018

Kejt Vinslet. Arhiv

Da je Holivud surova industrija, osjetile su pojedine glumice. One su više puta odbijene na kastinzima jer su, prema ocjeni filmadžija, bile nedovoljno lijepe. Neke čak nedovoljno pametne. 

Ipak, sreća im se osmjehnula, pa su nakon nekoliko promašaja i razočarenja, zavladale Holivudom ostvarivši zapažene uloge o kojima se priča godinama kasnije. 

Kejt Vinslet (Kate Winslet)

Ne moramo ni da spomenemo koliki je uspjeh ova Britanka postigla brojnim ulogama, među kojima se ističe ona u legendarnom ''Titaniku''. Međutim, Vinslet je morala dobro da se potrudi da bi dospjela tu gdje jeste jer su je još u adolescentskom periodu odbijali jer je bila “veoma debela”.

Ris Vinderspun (Reese Witherspoon)

Jedna od najpoznatijih glumica se, također, borila s odbijanjem. U intervjuu za "Daily Mail" Ris je uputila savjet svima koji žele da se bave glumom. 

- Moraš da budeš koncentriran i jak jer samo takva snažna ličnost može da se izbori s odbijanjem. Kada sam prvi put otišla na kasting, slušala sam kako mi govore da nisam visoka, da nisam baš lijepa, a ni mnogo inteligentna.

Sara Džesika Parker (Sarah Jessica Parker)

Sara, koja će zauvijek ostati upamćena kao kolumnistkinja Keri Bredšo (Carrie Bradshaw), nailazila je na brojne kritike u vezi s fizičkim izgledom, pa je tako magazin ''Maxim'' 2008. godine proglasio ženom koja je najmanje seksi na svijetu.

Meril Strip (Meryl Streep)

Glumica sa najviše nominacija za Oskar bila je odbijana mnogo puta zbog svog fizičkog izgleda. Zanimljiva situacija desila se na kastingu za film ''King Kong'', kada je producent na italijanskom upitao jednog asistenta zašto mu je doveo nekog “tako ružnog”, ne znajući da Meril govori italijanski jezik.

- Žao mi je što nisam dovoljno lijepa da budem u ''King Kongu'' - odgovorila je ona tada.

Lia Mišel (Michel)

Zvijezda serije ''Glee'' je u jednom intervjuu 2011. godine otkrila da je imala poteškoća da dobije ulogu zbog svog nosa.

- Kada sam imala 15 godina, mama i ja smo otišle kod jednog menadžera koji mi je rekao da moram da operiram nos kako bih dobila ulogu - priznala je Lia.

Ket Denings (Kat Dennings)

Meks iz “Dvije djevojke bez love” poznata je po zanosnim oblinama i atraktivnom izgledu. Ipak, na početku karijere mnogi producenti su joj savjetovali da sredi zube, ofarba kosu i smršavi da bi uspjela u Holivudu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.