TOP-MODELI

Nataša Borozan: Nema stida ispred fotoaparata

Nikad se nisam skinula, čak ni u toples

Borozan: Ponosna sam na svoju privatnost

Razgovarala: Nerma AJNADŽIĆ

16.12.2018

quote
<p>Ako nekoga moje fotografije privlače, to može biti samo zbog moje sposobnosti da radim svoj posao, odnosno slikanje, na najbolji mogući način </p>
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Nataša Borozan ostvarila je veliki uspjeh u modnom svijetu, a itekako zna uživati u njemu. Ova Mostarka davno je rodni grad zamijenila italijanskom prijestonicom mode Milanom, a ostvarila je brojne angažmane za neke od najpoznatijih brendova. No, za sada je zasigurno najpoznatija upravo po saradnji sa slavnim dizajnerom Majklom Korsom (Michael).

Pravi raj

Njena fotografija objavljena je prije nekoliko dana u prestižnom italijanskom časopisu “Vogue”, a njena nesvakidašnja ljepota, u kombinaciji s dugim nogama, nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Na društvenim mrežama skoro svakodnevno objavljuje fotografije sa zanimljivih destinacija, a otkrila nam je i da li bi se fotografirala naga.

 Mnogo putujete. Koja Vam je destinacija do sada ostala najviše u sjećanju?

- Ukoliko pričamo o putovanjima, ne poslovnim nego privatnim, to je sigurno Jamajka. Mnogi ovaj otok smatraju opasnim i mogu reći da jeste ukoliko se zadržavate u većim gradovima, ali ukoliko krenete u obilazak, otkrit ćete pravi raj.

 Nedavno ste snimali za "Tom Ford", ali i za "Miss Sixty". Kako je došlo do tih saradnji?

- Jedan od mojih najdražih poslova ove godine je sigurno snimanje svjetske kampanje za “Miss Sixty” na Siciliji. S njima sam, kao i s “Tom Fordom”, već sarađivala i uvijek je zadovoljstvo raditi s ovakvim klijentima.

 Kako održavate dobru formu?

- Volim da se njegujem, što ne znači da sam konstantno po tretmanima i kozmetičkim centrima. Njegujem kožu, ne mora to biti najskuplja krema ili serum, ali lice mora da se čisti i ja koristim dosta maski. Bitno je hidrirati kožu, spolja i iznutra. Redovno idem u teretanu, za one lijene duše preporučujem da nađu neki grupni hobi, što može biti pilates ili boks, bitno je da se primjenjuje fizička aktivnost.

 Vaše fotografije privlače dosta pažnje. Pomislite li nekad ko ih sve vidi? Bude li Vam neprijatno zbog toga?

- Neprijatno zbog čega? Što sam jedna od rijetkih manekenki koja se nikad nije skinula, čak ni u toples? Naprotiv, veoma sam ponosna na sebe i svoju karijeru, kao i moja porodica. Ako nekoga moje fotografije privlače, to može biti samo zbog moje sposobnosti da radim svoj posao, odnosno slikanje, na najbolji mogući način.  

 Manekenka i model... Mislite li da je izgled dovoljan u tom poslu?

- Ne! Toliko je lijepih djevojaka, ali nisu sve fotogenične. Nemaju sve sposobnost transformacije, koja je u ovom poslu veoma bitna. Ne možeš biti stidljiv ili previše povučen kao osoba, jer si često ispred mnogo ljudi koji samo gledaju i trebaju da izaberu baš tebe za neki određeni posao. Potom, jedan od najbitnijih kriterija je facijalna ekspresija ispred fotoaparata.

 Mjesto u srcu

 Rekli ste mi jednom prilikom da se nikad ne biste pristali fotografirati nagi. Nije se ništa promijenilo u Vašem razmišljanju?

- Kao što rekoh, ponosna sam na svoju privatnost. Isto tako, nemam ništa protiv s obzirom na to da su svi top-modeli skinuti, ali ja sam već dosta ženstvena i ne bih se nikad dovela u situaciju da izgledam vulgarno.

 Mostar zauzima posebno mjesto u Vašem srcu.

- Tačno tako. Iako nisam često u Mostaru, za mene će uvijek biti najdraže mjesto na ovoj planeti. Na proljeće sam uvijek tamo.

 Kraj ljubavne veze

Nataša Borozan dugo je bila u vezi sa jednim od najpoznatijih italijanskih frizera Alesandrom Gesutom (Alessandro Gesuita), a bila je i zaštitno lice njegovog salona. No, kako nam je rekla, prekinuli su te nije željela o tome mnogo razgovarati.

 Pas Roko poklanja mnogo ljubavi

 Veliku pažnju i ljubav poklanjate svom psu Roku (Rocco). 

- Roko je fantastičan. Mnogo volim životinje, ali nikad nisam mogla pomisliti da se može toliko vezati… On je bordoška doga i sada već ima više od 50 kilograma. Ali, nevjerovatno je da je sve samo ne teret. On poklanja toliko ljubavi, čini me sretnom i s njim se nikad ne osjećam usamljeno.

 Nisu izgubljeni svi oni koji lutaju

- Zahvaljujući mom poslu, često putujem i sretna sam zbog toga, jer je za mene, koja sam studirala turizam, dosta važno. Volim putovanja, pogotovo ona koja nisu planirana. Volim da otkrivam nova mjesta i upoznajem različite kulture. Zbog toga je jedan od mojih omiljenih citata: “Not all who wander are lost” (“Nisu izgubljeni svi oni koji lutaju”) – ističe Nataša.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.