JET SET

Ketrin Zita-Džons bez dlake na jeziku progovorila kako je biti žena u Holivudu

Koliko god sam talentirana – kao glumica i umjetnica, kazala je između ostalog, dobitnica oskara

Avaz.ba

16.12.2018

Serija u kojoj Ketrin Zita-Džons (Catherine Zeta-Jones) trenutno glumi je ‘Queen America’, za koju je zaslužna televizijska mreža Facebook Watch. Lijepa Velšanka, na pragu 50. godine, otvorila se u jednom od svojih posljednjih intervjua i sovjim fanovima otkrila neke zanimljivosti o sebi .

- Koliko god sam talentirana – kao glumica i umjetnica – puno mi bolje idu finansije - opisala je samu sebe velška glumica, supruga Majkla Daglasa (Michaela Douglasa), Ketrin Zita-Džons, koja je u jednom, od svojih mnogobrojnih intervjua, progovorila o nekim nepoznatim detaljima svog života.

Danas 49-godišnjakinja s i više nego uspješnom karijerom, koja u svojoj vitrini uz nagradu Tony ima i najpoželjniji zlatni kipić, Oskar, zbog toga je najzahvalnija svom ocu koji ju je naučio i neke tajne njenog ‘zanata’.

- Moj otac, koji je silno želio glumiti u Vegasu, no nije imao niti jedan umjetnički gen u svom tijelu, odličan je biznismen. On je osoba koja me svemu naučila, prvenstveno tome da svoj posao doživljavam kao biznis i pazim šta radim - rekla je Ketrin Zita-Džons dodavši da su njeni roditelji, kada je bila djevojčica, igrajući Bingo osvojili 250.000 maraka, a taj otac njezin je otac uložio u njihov porodični biznis sa slatkišima i tako bio kćerki inspiracija, koja je od tada sav svoj zarađeni novac investirala.

No, smijući se, priznaje da joj taj biznis nije predugo trajao, budući da je sa prvom plaćom, koju je kao devetogodišnjakinja zaradila dobivši glavnu ulogu u Vest Endovskoj produkciji mjuzikla ‘Annie’. 

- Kupila sam klavir i zahvaljujući njemu, postala sam ovo što sam danas - kazala je glumica

Zahvaljujući savjetima dvojice kolega s West Enda, Trevora Nana (Nunn) i Endrjua Lojda Vebera (Andrew Lloyd Webber), koji su joj rekli da skine sve maske s lica i postane prava glumica, doveli su je do toga da je kući odnijela oskara, a šta misli o ženama u Holivudu, rekla je jasno i glasno: 

- Šoubiznis je težak, osobito za žene. Ništa se nije promijenilo, iako mislimo da je. I dalje si ne možemo dopustiti koju sijedu vlas u kosu, a društvene mreže sve su odvele korak dalje jer sve izgleda bolje i savršenije nego što zaista jest -zaključila je glumica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.