TUGA

Preminuo najpoznatiji frizer svjetskih zvijezda: Penelopa neutješna

Veliki gubitak za modni svijet

Kruz: U njenom srcu će uvijek biti mjesta za najdražeg frizera. Društvene mreže

Avaz.ba

18.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Modni svijet ostao je bez Oribea, najpoznatijeg frizera svjetskih zvijezda. Nemoguće je pričati o modi, a da se ne spomene legendarni frizer koji je preminuo u 62. godini.

Godine 1992. je napravio pravi bum na ''Channel'' proljetnoj reviji, a onda je napravio isto i sljedeće godine. Rođen je na Kubi 1956. godine kao Oribe Kanales (Canales), a svi su ga poznavali kao buntovnika koji je volio rušiti trendove iznova. Sarađivao je s velikim imenima. Voljele su ga i žene, a među njima i Naomi Kempbel (Naomi Campbell), Linda Evanđelista (Evangelista), Sindi Kraford (Cindy Crawford) i mnoge druge.

Iza sebe je ostavio svoj legendarni salon na Petoj Aveniji koji je otvorio 1991. godine. Njegovi klijenti bile su i Rijana (Rihanna), Lejdi Gaga (Lady), Penelope Kruz (Cruz) i mnoge druge poznate dame. 

Saradnja s Dženifer Lopez bila je prekretnica u njegovoj karijeri jer je od tog momenta prestao biti običan frizer i postao prava holivudska zvijezda i veliko ime u svijetu poznatih. Uz Dženifer Lopez (Jennifer) proputovao je svijet, i to skoro deceniju.

Pjevačica je na svom Instagram profilu objavila čitavu galeriju fotografija s poznatim frizerom i izrazila zahvalnost na sav trud koji je uložio i rekla da je zaslužan za to ko je ona danas. 

Sarađivali su 10 godina, budili se i putovali zajedno, a frizer se pojavljuje i u spotu za jedan od njenih najvećih hitova “Jenny From the Block”.

Mnoge poznate dame podijelile su na svojim profilima fotografije s frizerom, uz riječi zahvalnosti i žaljenja što su ostale bez člana porodice i velikog prijatelja.

Mnoge svjetske zvijezde oprostile su se od poznatog frizera i pokazale svoju tugu.

Penelopa Kruz rekla je da će u njenom srcu uvijek biti mjesta za njenog najdražeg frizera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.