TUGA Svi su ga poznavali kao buntovnika koji je volio rušiti trendove iznova

Preminuo najpoznatiji frizer svjetskih zvijezda: Penelopa neutješna

Veliki gubitak za modni svijet

Avaz.ba
18.12.2018 14:56

Kruz: U njenom srcu će uvijek biti mjesta za najdražeg frizera

Foto: Društvene mreže

Modni svijet ostao je bez Oribea, najpoznatijeg frizera svjetskih zvijezda. Nemoguće je pričati o modi, a da se ne spomene legendarni frizer koji je preminuo u 62. godini.

Godine 1992. je napravio pravi bum na ''Channel'' proljetnoj reviji, a onda je napravio isto i sljedeće godine. Rođen je na Kubi 1956. godine kao Oribe Kanales (Canales), a svi su ga poznavali kao buntovnika koji je volio rušiti trendove iznova. Sarađivao je s velikim imenima. Voljele su ga i žene, a među njima i Naomi Kempbel (Naomi Campbell), Linda Evanđelista (Evangelista), Sindi Kraford (Cindy Crawford) i mnoge druge.

Iza sebe je ostavio svoj legendarni salon na Petoj Aveniji koji je otvorio 1991. godine. Njegovi klijenti bile su i Rijana (Rihanna), Lejdi Gaga (Lady), Penelope Kruz (Cruz) i mnoge druge poznate dame. 

Saradnja s Dženifer Lopez bila je prekretnica u njegovoj karijeri jer je od tog momenta prestao biti običan frizer i postao prava holivudska zvijezda i veliko ime u svijetu poznatih. Uz Dženifer Lopez (Jennifer) proputovao je svijet, i to skoro deceniju.

Pjevačica je na svom Instagram profilu objavila čitavu galeriju fotografija s poznatim frizerom i izrazila zahvalnost na sav trud koji je uložio i rekla da je zaslužan za to ko je ona danas. 

Sarađivali su 10 godina, budili se i putovali zajedno, a frizer se pojavljuje i u spotu za jedan od njenih najvećih hitova “Jenny From the Block”.

Mnoge poznate dame podijelile su na svojim profilima fotografije s frizerom, uz riječi zahvalnosti i žaljenja što su ostale bez člana porodice i velikog prijatelja.

Mnoge svjetske zvijezde oprostile su se od poznatog frizera i pokazale svoju tugu.

Penelopa Kruz rekla je da će u njenom srcu uvijek biti mjesta za njenog najdražeg frizera. 

NA VRH