JET SET Humanitarni gest poznatog pjevača

Mišo Kovač novcem od ulaznica bolnici kupio defibrilator

Uređaj dobio Odjel hitne interne KBC Split gdje se dnevno obradi stotinjak akutnih pacijenata

Index.hr
22.12.2018 20:14

Kovač: Humanitarac velikog srca

Foto: Arhiv

Više od sto hiljada kuna, odnosno oko 25 hiljada maraka vrijedan novi i napredni defibrilator u petak je splitskoj bolnici poklonio popularni pjevač Mišo Kovač, koji je kupljen od dijela prodanih ulaznica za Mišin koncert u splitskoj Spaladium areni.

Defibrilator je dobio Odjel hitne interne KBC Split na Križinama kroz čije tri ambulante se dnevno obradi stotinjak akutno ugroženih pacijenata. Riječ je o teškim bolesnicima koji su upućeni na hospitalizaciju,a među njima je više od polovine onih sa srčanim smetnjama, izjavila je za novinare dr. Daniela Marasović Krstulović.

Osim starijih ljudi i mladi imaju poremećaj srčanog ritma, a 'jednim udarom struje' vraćaju se u normalan ritam nakon čega za nekoliko sati hodaju kao zdravi ljudi, napomenuto je na primopredaji.

S defibrilatorom se nekome može promijeniti tok života. Uređaj je važan jer kao novi aparat medicinskom osoblju daje sigurnost da mogu hitno i pouzdano reagirati, kazala je dr. Marasović Krstulović, dodavši da je medicinsko osoblje defibrilatoru dalo ime "Mišo".

  • S defibrilatorom se nekome može promijeniti tok života
    S defibrilatorom se nekome može promijeniti tok života Foto: (Društvene mreže)
NA VRH