JET SET

Mišo Kovač novcem od ulaznica bolnici kupio defibrilator

Uređaj dobio Odjel hitne interne KBC Split gdje se dnevno obradi stotinjak akutnih pacijenata

Kovač: Humanitarac velikog srca. Arhiv

Index.hr

22.12.2018

Više od sto hiljada kuna, odnosno oko 25 hiljada maraka vrijedan novi i napredni defibrilator u petak je splitskoj bolnici poklonio popularni pjevač Mišo Kovač, koji je kupljen od dijela prodanih ulaznica za Mišin koncert u splitskoj Spaladium areni.

Defibrilator je dobio Odjel hitne interne KBC Split na Križinama kroz čije tri ambulante se dnevno obradi stotinjak akutno ugroženih pacijenata. Riječ je o teškim bolesnicima koji su upućeni na hospitalizaciju,a među njima je više od polovine onih sa srčanim smetnjama, izjavila je za novinare dr. Daniela Marasović Krstulović.

Osim starijih ljudi i mladi imaju poremećaj srčanog ritma, a 'jednim udarom struje' vraćaju se u normalan ritam nakon čega za nekoliko sati hodaju kao zdravi ljudi, napomenuto je na primopredaji.

S defibrilatorom se nekome može promijeniti tok života. Uređaj je važan jer kao novi aparat medicinskom osoblju daje sigurnost da mogu hitno i pouzdano reagirati, kazala je dr. Marasović Krstulović, dodavši da je medicinsko osoblje defibrilatoru dalo ime "Mišo".


S defibrilatorom se nekome može promijeniti tok života. Društvene mreže

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.