MUZIKA

Zvonimir Đukić: Ne volim riječ kraj, sve je to samo novi početak

Godinu koja ostaje za nama, pamtit ću po dobrim ljudima

Đule: Desetim albumom “Van Gogh” kreće od početka

Piše: G. DAKIĆ

25.12.2018

Kultna rok grupa iz Beograda “Van Gogh” nastupit će 1. januara, u reprizi najluđe noći, na Crnogorskom primorju, u Budvi. Koncert na impozantnoj sceni ispred zidina Starog grada bit će za “Van Gogh” prilika da u Budvi sviraju ponovo nakon deset godina.  

Lider grupe Zvonimir Đukić, poznatiji kao Đule Van Gog, kaže da mu je drago što će ponovo nastupati na budvanskom trgu, i to sa “Partibrejkersima”. Dodaje da publiku očekuje potpuno drugačiji energetski, notni i stihovni udar.

Rokenrol i jod

- To će biti udar uz miris rokenrola, joda, zajedno s hukom i tvrdim zvukom za prvi dan 2019. godine. Budva nam je u pamćenju po lijepim koncertima na prethodnim turnejama i vjerujem da će ovog puta u Budvi biti pravi vatromet radosti - kazao je Đule. 

Nastup u Budvi, dodaje on, bit će i prilika za crnogorsku premijeru nedavno objavljenog singla “Za suze nema vremena”, kojim će, ujedno, najaviti deseti studijski album “More bez obala”, koji će se pojaviti u februaru. 

- Nije nas bilo neko vrijeme. Iza nas je pauza od pet godina. Sada smo ponovo diskografski aktivni, s novom pjesmom “Za suze nema vremena”, koja poziva na radost življenja, na smijeh i zagrljaj - istaknuo je Đule.

Desetim albumom “Van Gogh”, kaže on, ponovo kreće od početka. Osim novog albuma, predstojeća godina bit će značajna za “Van Gogh” i zbog objavljivanja knjige sa 100 pjesama ove grupe.

- Brojevi jedan i nula čine neki novi početak. Ne volim riječ kraj i, kad nešto dođe do kraja, volim da kažem da je to, zapravo, novi početak. Ovu godinu, koja ostaje za nama, pamtit ću po dobrim ljudima, po lijepim putovanjima koje je bend imao, ali i ja. Pamtit ću je po svemu onome što je za jedan ram u sjećanju - istaknuo je Đule.

Idem naprijed

Sve ono što je loše i što ga je naljutilo i rastužilo, ostavit će iza sebe. Đule kaže kako živi u skladu sa svojim instinktom i temperamentom. 

- Uvijek želim da idem naprijed, želim da budemo inovativni kad su pjesme i stil muzike koju sviramo u pitanju, da uvijek budemo svježi, ali i da ostanemo svoji - poručio je Đule.

Stavite osmijeh na lice 

- Dragim ljudima želim sretnu Novu godinu i praznike sa porukom da sve ono čega ne žele da se sjete, ostave iza sebe i zaborave, da stave osmijeh na lice, zagrle svoje najmilije i najvoljenije. Želim da svi glasno kažu da za suze nema vremena, jer nećemo kratak život trošiti na suze - kazao je Đule.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.