KRALJEVSKA PORODICA

Kraljica Elizabeta ljuta na Megan: Uporno odbija pomoć, a stvari izmiču kontroli

Vojvotkinja od Saseksa s ocem ne komunicira od dana svog vjenčanja

Arhiv/Agencije

Avaz.ba

24.12.2018

Britanci s nestrpljenjem čekaju večerašnji božićni govor kraljice Elizabete (Elizabeth) iako je sigurno da se neće izjasniti o Brexitu i podjelama koje vladaju među njenim narodom. Ovo je bila uzbudljiva godina za kraljevsku porodicu, a skandali ih nisu zaobišli ni ove godine.

Problemi s porodicom Megan Markl (Meghan Markle) zadavali su glavobolju i osoblju i članovima kraljevske porodice. Polusestra, polubrat i otac Megan Markl neprestano istupaju u medijima, a kraljici najviše smeta situacija s Tomasom Marklom (Thomas Markle) koju bi žarko željela riješiti te je zbog toga jako ljuta na Megan, prenosi "Index.hr".

- Stvari izmiču kontroli, a Hari (Harry) i Megan očito ne znaju riješiti problem - kazao je neimenovani izvor iz Kensingtonske palače.

Naime, Megan Markl i princ Hari nisu tražili pomoć Bakingemske palače u slučaju Tomas Markl i insistiraju da sve to riješe sami, a budući da kraljica vidi da im ne ide od ruke, veoma je ljuta jer odbijaju pomoć.

Kraljevski biografi kažu da se situacija s porodicom nove kraljevske nevjeste trebala i mogla riješiti prije vjenčanja i da je šteta koju su Marklovi nanijeli kraljevskoj porodici sada nepopravljiva. 

Megan s ocem ne komunicira od dana svog vjenčanja na koje ovaj nije došao jer je navodno imao problema sa srcem. U kasnijim medijskim istupima Tomas je iznosio privatne detalje iz života svoje kćerke, ali i princa Harija te je javnost zbog njega saznala da Hari podržava Donalda Trampa (Trump), što je nedopustivo budući da se kraljevska porodica ne smije izjašnjavati o političkim temama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.