JET SET

Kevin Spejsi objavio bizarni snimak nakon vijesti da ga čeka sud zbog zlostavljanja

Suočava se s novom optužbom za seksualni napad

Kevin Spejsi: Čeka suđenje. Društvene mreže

Index.hr

25.12.2018

Kevin Spejsi (Spacey) podijelio je bizarni snimak u ulozi Frenka Andervuda (Frank Underwood), lika iz "Netflixove" serije "Kuća od karata", iz koje je izbačen nakon optužbi za seksualno zlostavljanje. 

To je napravio nakon što su vlasti objavile da se suočava s novom optužbom za seksualni napad, na bivšu voditeljicu WCVB-a Heder Unruh (Heather Unruh) u jednom baru u Nantaketu 2016. godine.

"The Boston Globe" prvi je objavio da Spejsi 7. februara u Nantaketu čeka suđenje za navodni napad. Njegov advokat nije bio dostupan, no glumac se sam oglasio na YouTubeu, u snimku koji je nazvao "Let Me Be Frank".

- Znam što želite - kaže Spejsi, koji se uživio u ulogu Andervuda u snimku. 

- Želite me natrag, zar ne? - govori, između ostalog, u videu u kojem je rekao kako se nada da će "cijela istina brzo biti otkrivena".

Glumac je zamolio svoje fanove i da mu ne sude bez dokaza jer zna da su pametniji od toga.

- Mogu vam obećati ovo. Ako nisam platio za stvari koje znamo da sam radio, sigurno neću platiti za stvari koje nisam napravio - kaže Kevin.

Suđenje dolazi nakon što je Unruh prošle godine tvrdila da je Spejsi zlostavljao njenog sina 2016. godine. Prema njenoj priči, njen tad 18-godišnji sin završio je smjenu u baru u Nantaketu, gdje je Spejsi rekao kako je dovoljno star da pije i ovaj mu je platio nekoliko pića. 

Kad je bio pod utjecajem alkohola, Spejsi mu je navodno gurnuo ruke u hlače i dirao ga po genitalijama bez njegovog pristanka. Stranac se približio njenom sinu i rekao mu da bježi, što je ovaj i napravio. 

Porodica je to odmah prijavila policiji, a Spejsi sad čeka suđenje.

To nije Spejsijeva jedina optužba za zlostavljanje. Za slično ga je optužilo više muškaraca iz londonskog kazališta "Old Vic", gdje je bio umjetnički direktor od 2004. do 2015. godine. Unutrašnja istraga navodno je pronašla barem 20 slučajeva zlostavljanja u koje je Spejsi bio uključen.

Antoni Rep (Anthony Rapp) bio je prvi koji je optužio Spejsija kad je u oktobru 2017. izjavio da ga je Spejsi zlostavljao kad mu je bilo samo 14 godina, nakon čega je Spejsi priznao da je gej, a da se tog događaja s Repom ne sjeća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.