JET SET

Alka Vuica novim singlom najavljuje prvi rok album

Odlučila zaploviti drugačijim muzičkim vodama

Vuica: Novi singl. Arhiv

Nezavisne.com

25.12.2018

Alka Vuica je na novom singlu ostvarila saradnju s nekadašnjim gitaristom ''Valentina'', ''Crvene jabuke'' i ''Azre'', Zoranom Šerbedžijom.

U pitanju je njena prva božićna pjesma koju potpisuju Zoran Šerbedžija (muzika) i Alka Vuica (tekst), aranžman su naspisali Šerbedžija i Dario Torbok, dok iza spota stoji reditelj Zoran Pezo.

Ovog puta se predstavlja u nešto drugačijem, rok izdanju, što nije nikakva slučajnost jer je upravo pjesma "Božić je..." uvod u njen prvi rok album, koji će nositi naziv "Vrijeme za nas".

Kako je istakla Alka, do saradnje sa Šerbedžijom došlo je nakon gostovanja u njenoj emisiji "Vidimo se u Sarajevu" na Pink BiH televiziji, a potom i na zajedničkoj večeri, gdje je imao prilike čuti Alku kako pjeva.

Njoj su se svidjele i neke njegove melodije koje je odsvirao i tako je jedna stvar vodila drugu da bi zajedno snimili cijeli album na Alkine tekstove i Šerbedžijine melodije. 

Producent je njen sin Arian, a u pomoć su priskočila velika muzička imena kao što su Fedor Boić, Jadranka Krištov i Branimir Mihaljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.