NAPREDAK

Doktori progovorili o zdravstvenom stanju Darka Lazića: Evo kako napreduje oporavak i hoće li uskoro nesmetano prohodati

O njegovom oporavku poslije teške saobraćajne nesreće u oktobru naširoko se priča

Darko sa vjerenicom. Instagram

Blic Scenu

26.12.2018

Folk pjevač Darko Lazić nalazi se u banji Selters, a o njegovom oporavku poslije teške saobraćajne nesreće u oktobru naširoko se priča.

- Prošlo je četiri sedmice od njegovo dolaska kod nas i uočen je značajan napredak, pogotovo u inervaciji desne potkoljenice. Prvi put je dobio kakve-takve pokrete u desnom stopalu, i u prstima desnog stopala. Ojačao je muskulaturu za dvije ocjene prema manuelnom mišićnom testu i povećao je obim pokreta i u lijevom i u desnom kuku - započinje priču Darkov ljekar Poleksić i objašnjava koliko će vremena biti potrebno da Lazić krene nesmetano da hoda: 

- On već sada dosta više hoda, recimo prošle sedmice je pravio 20 ili 30 koraka, a danas je napravio 50. To je vidan napredak i uspjeh, kako za njega, tako i za nas. Stvari se možda odvijaju i brže nego što smo očekivali, ali eto to je tako kad je dobra sinergija između nas - rekao je doktor Poleksić za srbijanski "Blic Scenu".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.