STRES Sve češće je počela imati vrtoglavice i nesvjestice

Anabela ima rijetku bolest štitne žlijezde

Mora poprilično promijeniti kompletan način života

Espreso.rs
28.12.2018 15:00

Često na meti prozivki zbog viška kilograma

Foto: Arhiv

Anabela Atijas je na meti čestih prozivki zbog viška kilograma koje je nabacila posljednjih mjeseci. Ona je priznala da je u pitanju bolest te da se time sada mora ozbiljno pozabaviti. 

Pjevačica je operirala tumor na dojci, ali sada ima problem sa štitnom žlijezdom, ispričao je izvor blizak pjevačici za Espreso.rs.

- Anabeli je u posljednje vrijeme zbog svega što se dešava s Lunom i zbog stresa koji su svi zajedno porodično pretrpjeli proradila štitna žlijezda. To je shvatila kad su hormoni krenuli divljati. Iako jede uobičajeno, kao i ranije, ona je počela naglo da se goji, zapravo da otiče. Sve češće je počela imati vrtoglavice i nesvjestice. Pomislila je prvo da su u pitanju samo napadi panike uzrokovani stresom, međutim, kako su simptomi postali sve češći i intenzivniji, uplašila se da nije srce, a onda je odlučila otići na preglede - ispričao je izvor blizak pjevačici.

Pregledi su pokazali da je u pitanju autoimuna bolest štitne žlijezde, tj. Hašimoto.

Pjevačici je malo laknulo nakon toga, međutim, ubrzo kad su joj objasnili o čemu se zapravo radi, shvatila je da to uopće nije naivno te da mora poprilično promijeniti kompletan način života, ali i ishranu.

NA VRH