MINI INTERVJU Glumica o angažmanima

Vanesa Glođo: Za ulogu se pripremala u „Dnevnom avazu“

Igra i u novom kratkometražnom filmu Jasmina Durakovića „Sve o ljubavi, knjigama i psima“

N. AJNADŽIĆ
03.01.2019 20:30

Glođo: Biti novinar zahtjevan je posao

Foto: Arhiv

Glumica Vanesa Glođo u posljednje vrijeme ima pune ruke posla. U predstavi „Tri sestre“, koju je prema klasiku Čehova režirao Pjer Žalica, igra snahu Natašu. Na sceni Kamernog teatra 55 „Tri sestre“ su ponovo 16. januara u 20 sati. 

Ritam dana

Glođo igra i u novom kratkometražnom filmu Jasmina Durakovića „Sve o ljubavi, knjigama i psima“. Utjelovljuje Svjetlanu, novinarku i glavnu urednicu jednog uglednog medija.

- Dobila sam ulogu novinarke i zaista sam se pripremala za nju. Čak sam bila i u redakciji „Dnevnog avaza“, gdje sam vidjela i osjetila koliko je to istinski zahtjevan posao, i za muškarca i za ženu. Imala sam iskrenu odgovornost, ali i strah. Bilo mi je važno vidjeti uživo sve to. Moraju biti pribrani, brzo reagirati, poslati ekipu na teren... To mi je bilo najfascinantnije. Jedva čekam da Jasmin nastavi snimati film te se nadam da će postati dugometražni. Nadam se da će biti sredstava jer je to uvijek upitno - govori nam Glođo.

Dati maksimum

Na koncu ističe da je predivno igrati u „Tri sestre“.

- To je Čehov. To je dovoljno reći i predivno raditi. Glumac se tu može samo dobro osjećati. Na Festivalu „Dani Jurislava Korenića“ dva glumca iz predstave dobila su nagrade. To je dokaz da tu ima predivnih uloga koje omogućavaju zaista da se igraš i da daš svoj maksimum. Super su i autorski radovi, treba njegovati i naše sjajne pisce, ali se uvijek dobro vratiti klasici koja je izdržala sto godina na terenu. Drago mi je da nisu odustali od Čehova - poručuje Glođo.
NA VRH