BEOGRAD Muzičar, TV producent i ekološki borac

Preminuo Goran Redžepi Gedža, osnivač bendova "Vampiri" i "Familija"

Od njega su se na društvenim mrežama oprostili mnoge kolege i prijatelji koji ne skrivaju tugu zbog ovog gubitka

Fena
03.01.2019 18:42

Goran Redžepi Gedža

Foto: Fena

Jedan od osnivača i bubnjar bendova "Vampiri" i "Familija" Goran Redžepi Gedža preminuo je u srijedu u Beogradu, javljaju srbijanski mediji.

Osim karijere u muzici, ostvario se i kao producent brojnih TV emisija, ali i kao veliki ekološki borac.

Od njega su se na društvenim mrežama oprostili i mnoge kolege i prijatelji koji ne skrivaju tugu zbog ovog gubitka.

Goran Redžepi bio je jedan od osnivača benda ''Vampiri'', s kojima je, kao bubnjar, snimio tri albuma - "Rama-Lama-Ding-Dong", "Tačno u ponoć", "Be-Be", a bio u postavi do prvog raspada benda koji se dogodio 1993. godine. 

Nakon toga, 1994. godine, zajedno s Pejom, Deksijem, Vasom i Lukom, bivšim članovima benda "U škripcu", osniva bend "Familija", s kojima iste godine snima čuveni album "Narodno pozorište".

Nakon raspada "Familije", 2000. godine snimio je svoj samostalni album pod imenom "Kad budem mršav i beo". Nakon toga, pjevao je prateće vokale na prvom albumu benda "The Dibidus", kojima se kasnije pridružuje za bubnjem, a posljednji studijski uradak je imao s bendom "Peja i Zmajevo gnezdo" 2016. godine.

Bio je autor emisije o ekstremnim sportovima na BK televiziji, a proteklih godina mnogo vremena posvetio je podizanju svijesti o ekologiji i problemima vezanim za zaštitu životne sredine u Srbiji.

Zbog toga je započeo TV serijal ''Recycle Bin Eco Guerilla'', u kojem su obrađivane brojne ekološke teme. Osim toga, bio je jedan od autora emisije ''Pogledaj oko sebe'', koja je emitirana na N1 televiziji.

NA VRH