JET SET

Darko Lazić proživljava novu agoniju, pjevaču potrebna transplantacija bubrega

Njegovi roditelji Milan i Branka su veoma zabrinuti i već se raspituju postoji li mogućnost da oni budu donatori organa

Lazić: Pjevač se bori sa novim problemom. Agencije

Alo.rs

3.1.2019

Darko Lazić proživljava novu agoniju. Njegovo stanje tek što se stabiliziralo, pojavili su se novi problemi. Naime, zvijezdi "Granda" navodno je potrebna transplantacija jednog bubrega.

- Darko još ne zna da ima ozbiljan problem s bubrezima i da će mu po svemu sudeći biti potrebna transplantacija. Rekli su mu da mu je jedan otkazao, ali ne i da mu je potreban novi organ. Neko vrijeme će moći normalno živjeti i funkcionirati sa trenutnim zdravstvenim stanjem, ali bit će problem ako ovaj zdrav bubreg u potpunosti ne obavlja funkciju. Usljed teškog udesa, njegovi organi su znatno oslabili i mora primati jake terapije koje mnogo utječu na rad bubrega koji su ionako slabi - kaže izvor blizak pjevaču.

Prema njegovim riječima, Lazićevi roditelji Milan i Branka su veoma zabrinuti zbog loših vijesti i već se raspituju postoji li mogućnost da oni budu donatori organa.

- Darkovi otac i majka bi dali život za svoju djecu. Ovo im je najteži period u životu. Na sve načine pokušavaju pomoći Darku i ljekarima su rekli da su spremni da sve učine za nasljednika. Ukoliko zaista bilo potrebe da se radi transplantacija, a oni budu kompatibilni davaoci, za sina će dati bubreg. Porazgovarali su s eminentnim stručnjacima i posavjetovali se šta bi i kako bi bilo najbolje u ovoj situaciji - tvrdi izvor.

On kaže i da je njegova vjerenica Marina non-stop uz njega.

- Marina mu je najvažnija podrška. Bukvalno se ne odvaja od njega. Iako je trudna, njoj su Darkovi život i zdravlje na prvom mjestu. I ona se raspituje šta bi i kako bi bilo najbolje za njega da se oporavi. Toliko se moli za njega da je uvjerena da će ga Bog pogledati i da neće doći do transplantacije. Svi su veoma zabrinuti i sada im je najvažnije da Darkov organizam ojača jer ako bude trebala operacija, to bi moglo biti opasno. Inače, na transplantaciju bubrega trenutno u Srbiji čeka 750 pacijenata - završava sagovornik.

Podsjetimo, Darko Lazić je doživio saobraćajnu nesreću 23. oktobra prošle godine, zbog čega je mjesec i po proveo u KBC Zemun, nakon čega je prebačen u banju Selters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.