IZA KAMERE

Bojana Gregorić-Vejzović: Najbolje savjete daje mi suprug Enes

Moja djeca su pravi svjetski putnici

Gregorić-Vejzović: Svaki projekt koji sam radila, bio je izazov i veselje

E. SKENDEROVIĆ

5.1.2019



Za hrvatsku glumicu Bojanu Gregorić-Vejzović (47) decembar 2018. bio je pretrpan poslovnim obavezama. U razgovoru za “Dnevni avaz” ova uspješna glumica otkrila nam je na čemu je trenutno najviše angažirana, u čemu uživa kad nije na sceni ili ispred kamera te koliko joj suprug Enes pomaže u karijeri s obzirom na to da su u istoj branši. 

Zajedničko plakanje

- Kraj godine obilježilo mi je pregršt događaja, od predstava, prezentacija pa nadalje. Iskreno, ne znam kad sam imala slobodnu večer u posljednje dvije sedmice, ali ne žalim se – kazala je Gregorić-Vejzović.

Za Bojanu je, kako kaže, bio veliki izazov zaigrati u predstavi “Dvoje”, koja se već godinu izvodi u zagrebačkom teatru “Exit”.

- Također, bio je izazov raditi sa Matkom Ragužem, koji voli da na repertoaru ima prave “glumačke” tekstove, kao što je “Dvoje” Džim Kartvrajt (Jim Cartwright). Unutar predstave kolega Dražen Čuček i ja odigramo 14 likova. Ima tu od odličnih komičnih momenata do pravog katarzičnog zajedničkog plakanja publike i nas dvoje na bini. Nadam se da ćemo doći i do Bosne i Hercegovine s obzirom na to da sa predstavom “Dvoje” dosta putujemo i često gostujemo u raznim gradovima Hrvatske – govori Gregorić-Vejzović.

Bojana nam otkriva koje je TV ostvarenje na nju ostavilo poseban doživljaj.

- Svaki projekt koji sam radila, bio je izazov i veselje. Ako govorimo o ulogama koje su mi baš posebno drage, istaknula bi ulogu barunice Helene u seriji “Put za Montevideo” – iskrena je Gregorić-Vejzović.

Kad nije ispred kamera ili na daskama koje život znače, Bojana ističe da voli putovati.

- Kad god smo u mogućnosti kako sa slobodnim vremenom, tako i s finansijama, suprug Enes i ja povedemo klince i istražujemo inozemne gradove. Nema ljepšeg načina punjenja baterija. Obilasci muzeja, znamenitosti i poneki restoran pravi je gušt. Ponosna sam na našu djecu, koja se bez prigovaranja odlično nose sa poprilično teškim tempom kako bi što više toga vidjela. Pravi su svjetski putnici – kaže nam Gregorić-Vejzović.

Sjajni savjeti

Suprug Enes svojim savjetima mnogo joj, priznaje, pomaže u karijeri s obzirom na to da su u istoj branši te da su jedno drugom velika podrška.

- Nebrojeno mnogo puta mi je dao sjajne savjete. Glumački posao nije nešto što ostavite na filmskom setu ili iza vrata pozorišne dvorane, to je posao koji živite svakodnevno, proučavajući prolaznike, čitajući knjigu koja nema veze s tekstom koji radite momentalno. Stvarati lice kompleksan je posao promišljanja, od toga kako lik hoda, govori i zašto. Tako da je divno imati sagovornika koji te razumije i podržava – iskrena je glumica.

 S kim je druženje džekpot

- Privatno se volim družiti s Nelom Kocsis, Natašom Janjić, Barbarom Nolom… Sreća je da naš glumački posao češće doživljavam kao divno druženje nego kao klasično odrađivanje probe. Naša druženja u večernjim izlascima dodatni su džekpot s obzirom na klince i sve obaveze, kojih je ponekad previše. Baš ste me podsjetili kako je krajnje vrijeme za druženja – kazala je Gregorić-Vejzović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.