RASKOŠ

Svila, til i šljokice: Ovo su najljepše odjevene zvijezde na dodjeli Zlatnog globusa

Bili Porter pojavio se u najhrabrijoj kombinaciji

J. BAJRAMI

7.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+33

Prošlogodišnju dodjelu Zlatnog globusa obilježila je crna boja. Filmske i TV zvijezde su crnim haljinama i odijelima podržale kampanju „Vrijeme je isteklo“, koju su pokrenule neke od najutjecajnijih žena u Holivudu u znak borbe protiv seksualnog uznemiravanja.

Tokom ovogodišnje dodjele zvijezde su se vratile raskošnim, šarenim haljinama, kao što smo i navikli od njih i ove industrije.

Ipak, to ne znači da je kampanja zaboravljena. Rejčel Brosnahan (Rachel) i zvijezda serije „The Good Place“ Darsi Karden (D'Arcy Carden) nosile su trake na kojima je pisalo: „Vrijeme je isteklo.“


Ali crveni tepih 76. dodjele Zlatnog globusa ostat će zapamćen po kombinaciji raskošnih bajkovitih, ali i otmjenih klasičnih haljina.

Među velikim pobjednicima noći bila je Lejdi Gaga (Lady), nominirana za ulogu u filmu „A Star is Born“, čija je plavo-ljubičasta „Valentino“ haljina podsjećala na onu koju je nosila Džudi Garland (Judy) 1954. godine. Haljinu je upotpunila „Tiffany“ ogrlicom.

Iako se nijedna nije mogla porediti s njenom raskošnom haljinom, na crvenom tepihu mogli smo vidjeti bezbroj kreacija inspiriranim princezama.

Glumica Kiki Lejn (Layne) zapanjila je sve prisutne roza „Dior“ haljinom od tila, a Konstanca Vu (Constance Wu), zvijezda serije „Crazy Rich Asians“, nosila je bež til suknju s ukrasnom mašnom.


Voditeljicu programa Sandru O (Oh) inspirirala je moda starog Holivuda, pa je nosila otmjenu „Versace“ haljinu u boji slonovače, a izgled je upotpunila crvenim karminom. Slično se obukla i Kler Foj (Claire Foy), koja je uz retro frizuru nosila i dijamantne naušnice, a odlučila se za žutu haljinu sa srebrenim detaljima.

Neki muškarci su bili malo više smjeli, pa su odlučili izbjeći tradicionalni izgled. U masi smokinga i crnih leptir-mašni bilo je i onih koji su, poput Timotija Šalamea (Timothee Chalamet), nosili šljokičasto „Louis Vuitton“ odijelo ili Kodija Ferna (Cody), koji je obukao crnu košulju s providnim dijelovima i crnim hlačama.

Ipak, Bili Porter (Billy) pojavio se u najhrabrijoj kombinaciji. On je došao u odijelu cvjetnog uzorka i šljokicama, a sve je upario sa svilenim ogrtačem.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.