ORAŠJE

Ivo Gregurević bit će sahranjen danas u svojoj rodnoj Donjoj Mahali

Posljednjih dana snimao je ulogu u novom filmu Ivana Gorana Viteza

Ivo Gregurević diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Fena

Fena

8.1.2019

Legendarni hrvatski glumac Ivo Gregurević bit će sahranjen danas na groblju Karaula u Donjoj Mahali u Orašju.

Nakon ispraćaja u Zagrebu, tijelo pokojnog Gregurevića dovezeno je ispred njegove rodne kuće u Donjoj Mahali kod Orašja, u kojoj je rođen 1952. godine i gdje je organiziran dostojanstven doček.

Podsjećamo, na zagrebačkom groblju Mirogoju u ponedjeljak je održan posljednji ispraćaj hrvatskog glumca Ive Gregurevića, koji je u 66. godini iznenada preminuo prvog dana 2019.

Pored članova porodice od velikog hrvatskog glumca oprostile su se brojne kolege, glumci, glumice, redatelji, te osobe iz javnog i političkog života.

Ivo Gregurević diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a debitirao je 1977. u filmu Bogadna Žižića "Ne naginji se van", glavnom ulogom provincijalca na radu u Njemačkoj.

Glumio je u filmovima, serijama i u kazalištima te iza sebe ima više od 90 filmova, 19 televizijskih serija te 30-tak kazališnih predstava.

Tumačio je rabijatne i grube "narodske tipove" poput otmičara u "Osuđenima" (1978.) Zorana Tadića i istražitelja u filmu Krste Papića "Život sa stricem" (1988.). U Orašju je 1995. pokrenuo festival "Dani hrvatskog filma".

Nagradu Hrvatskog društva dramskih umjetnika osvojio je 1998. za film "Šokica" i 2006. za ulogu u filmu i istoimenoj seriji "Duga mračna noć", a dobitnik je i prestižne nagrade Vladimir Nazor.

Posljednjih dana snimao je ulogu u novom filmu Ivana Gorana Viteza.

Načelnik općine Orašje Stanko Vincetić donio je u ponedjeljak odluku o proglašenju dana žalosti 8. januara 2019. godine povodom smrti glumca Ive Gregurevića.

Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava napola koplja na zgradi Općine Orašje te zgradama javnih poduzeća i ustanova kojima je osnivač ta općina, saopćeno je na internetskoj stranici Općine Orašje.

Na dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Elektronski i drugi mediji s područja općine Orašje dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi danu žalosti.

Osim toga, organizatori javnih programa i sadržaja, kao i fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužni su svoje poslovanje obavljati primjereno danu žalosti, navodi se u saopćenju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.