REAKCIJE

Francuski pisac: Žene od 50 godina prestare su za ljubav

Poznat po kontroverznim komentarima

Preferira mlađa ženska tijela. Facebook

Index.hr

8.1.2019

Francuski pisac našao se na udaru kritika nakon što je izjavio da je "nesposoban" voljeti žene od 50 godina ili starije, unatoč tome što i sam ima 50 godina.

Jan Mua (Yann Moix) rekao je za magazin "Marie Claire" da žene te dobi smatra "prestarima", prenosi BBC. 

- Preferiram mlađa ženska tijela, to je sve. Kraj. Tijelo 25-godišnje žene je izvanredno. Tijelo 50-godišnjakinje nije uopće izvanredno - rekao je, a njegovi komentari izazvali su bijesne reakcije na društvenim mrežama.

Marina Foa (Foïs), francuska komičarka, na Twitteru se našalila da, s obzirom na to da će uskoro napuniti 49. rođendan, ima samo godinu i 14 dana da spava s piscem.


Jedan korisnik Twittera narugao mu se rekavši kako su žene starije od 50 vjerovatno osjetile uzdahe olakšanja nakon njegovih komentara.

"Mogu li ti i žene mlađe od 50 godina biti nevidljive?", dodao je drugi.

Novinarka Kolumbe Šnek (Colombe Schneck) objavila je (a zatim i obrisala) fotografiju svoje zadnjice uz natpis: "Voila, zadnjica 52-godišnje žene... kakav si ti imbecil, ne znaš što propuštaš."

Drugi su dijelili fotografije žena koje su stare oko 50 godina, poput Hali Beri (Halle Berry) ili Dženifer Aniston (Jennifer).

Ane Rumanof (Anne Roumanoff), još jedna francuska komičarka, kritizirala je Mua na radiju Europe 1 istaknuvši da romansa nije samo oko čvrstoće zadnjice već oko veze između dvoje ljudi. 

- Nadam se da će jednog dana pronaći sreću - rekla je.

Mua je voditelj, reditelj i nagrađivani pisac koji je poznat po kontroverznim komentarima. 

Odgovarajući na reakcije, Mua je za RTL radio rekao da nije "odgovoran" za svoj ukus. 

Sviđa mi se ko mi se sviđa i ne moram odgovarati sudu za ukus - rekao je prije nego što se našalio da ni on nije najbolji ulov.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.