DRAMA

Glumac Riad Ljutović za "Avaz" nakon što je operacije: Pomislio sam da je gotovo, nema me više

Nisam mogao vjerovati da nešto može toliko boljeti

Ljutović: Život mi je visio o koncu

Piše: E. BAKIĆ

9.1.2019

Glumac Riad Ljutović (46) posljednjih dana suočio se s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Nakon što je operiran na KCUS-u, obratio se prijateljima putem Facebook profila.  

Kako je u ispovijesti za „Dnevni avaz“ kazao, u tri sata ujutro napisao je pjesmicu, a ne status, s ciljem da morališe sebe, kao i prijatelje.

Početak januara

- Pjesma, umjesto statusa. Da istina je, u bolnici sam. Podmuklo slijepo crijevo napravilo mi je džumbus pravi. Operacija je prošla dobro, kateter i braunila mi prave društvo. A tijelo se bori, ja se borim – dio je Riadove Facebook objave.

Iako bi trebao danas izaći iz bolnice, govori nam, dani iza njega bili su pakao.

- Imao sam operaciju slijepog crijeva i sve se iznenada desilo, ne znam šta da kažem, bio sam šokiran. Veoma teško mi je sve to palo. Na Hitnoj sam završio početkom januara, onda su me zadržali i odlučili da me podvrgnu operativnom zahvatu. Doktori su uradili super posao i odmah reagirali – kaže nam Ljutović.

Tijelo se bori

Govori da se nikad ranije nije suočio s takvim bolovima.

- Toliko me je boljelo da sam mislio da je kraj. Nisam mogao vjerovati da nešto može toliko boljeti. Naravno, u toj situaciji sam pomislio: „Gotovo je sa mnom, nema me više“. Onda se odlučite na borbu i ne odustajete. Bori se tijelo, a borim se i ja. Zahvaljujem ljudima koji su pitali kako sam i poželjeli mi brz oporavak, to mi puno znači – naglašava glumac.

Ranije se, kako kaže, suočavao sa stomačnim problemim, koje je povezivao s gripom.

- Uvjerio sam se da nas bolest može iznenaditi u svako doba i nikad ne možemo znati šta nas čeka. Da sam, ne daj Bože, samo malo prolongirao, ko zna šta bi se sa mnom desilo. Imao sam sreće u nesreći – navodi Ljutović.

Kako dalje 

Ljutović vjeruje da je najgore prošao u novoj godini, ali s povratkom na posao sačekat će dok se, ističe, potpuno ne oporavi.

- Prije toga treba vremena da se rana stabilizira i zaraste i da ponovo budem onaj stari Riad. Svakako sam promijenio i pogled na sve oko sebe, jer sam doživio situaciju kada mi je život visio o koncu, i to su ti neki vanredni trenuci kada u glavi razvrstamo šta trebamo ili ne i kako ćemo se ubuduće postaviti prema životu – ističe Ljutović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.