USPJESI

Amira Medunjanin u februaru na prvoj australskoj mini turneji

Njeno prvo putovanje u Australiju obilježit će koncerti u Pertu, Melburnu, Kanberi i Sidneju

Medunjanin: Izrazito sam počašćena

E.S.

10.1.2019

Nakon prošlogodišnjih nastupa s kojima je obišla cijelu regiju, uključujući Zagreb, Pulu i rodno Sarajevo, vrsna interpretatorica sevdaha Amira Medunjanin početkom februara ide u daleku Australiju na mini turneju. 

U okviru turneje Amira će promovirati novi studijski album "Ascending" koji je snimila s norveškim gudačima „TrondheimSolistene“, pet puta nominiranim za Gremi.  

Njeno prvo putovanje u Australiju obilježit će pet koncerata. Tako 13. februara nastupa u Pertu, 15. februara u Melburnu, dan kasnije u Kanberi, a potom slijede dva koncerta u Sidneju, koji su zakazani 17. i 19. februara. Nakon povratka iz Australije, Medunjanin će u aprilu krenuti i put Švedske, gdje će održati dva koncerta, 6. aprila u Geteborgu, a dan kasnije u Štokholmu.

Osim toga, Medunjanin će sa svojim pratećim muzičarima, Bojanom Zulfikarpašićem i Antom Gelom, 28. februara nastupiti i na jednom od najboljih muzičkih studija na svijetu, „Berklee College of Music“ u američkom Bostonu.

- Izrazito sam počašćena što sam pozvana kao gostujuća umjetnica na svjetski priznatom Berkliju - poručila je Medunjanin.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.