RAZGOVOR

Makedonka Nataša Petrović: Samira iz Bosne me digla u visine

Premijera serije „Der Pass“ 15. januara u Beču

Petrović: Glumcima su potrebni rad, malo sreće i dobar agent

Razgovarala: Edina BAKIĆ

12.1.2019

Makedonska glumica Nataša Petrović (Natasha) uglavnom je poznata po ulogama u inozemnim projektima, tako će u Beču 15. januara premijerno biti prikazana krimi-serija „Der Pass“ u kojoj je ostvarila ulogu. 

 

Ovaj angažman dobila je putem bh. agencije „Zona“ Anile Gajević. Nataša je već nekoliko godina članica ove agencije zahvaljujući kojoj se može pohvaliti sjajnim ulogama. U razgovoru za „Dnevni avaz“ govorila je o seriji čija se radnja dešava na granici između Njemačke i Austrije, saradnji s Gajević, a otkrila nam je da ju je uloga Samire u filmu „Kao da me nema“ digla u visine. U njenoj biografiji piše da je često porede s oskarovkom Ingrid Bergman, a ispričala nam je koliko joj to znači.  

Njemačka i Austrija

- U seriji „Der Pass“ igram Milicu, djevojku iz Makedonije koja je u potrazi za boljim životom i perspektivom te odlazi iz domovine s idejom da će imati bolji život u Evropi kao kuharica ili konobarica – pojašnjava Petrović.

 Kako se snalazite u krimi-projektima?

- Bilo je uzbudljivo snimati krimi-seriju, posebno zbog toga što je prva na kojoj sam radila i nadam se da sam odradila dobar posao. Jako sam zadovoljna saradnjom s rediteljima i kolegama iz Njemačke i Austrije. Također, nadam se da će mi ovaj projekt otvoriti put za neke sljedeće saradnje.

Ulogu u seriji dobili ste posredstvom agencije „Zona“.

- Ne postoji sigurna formula za uspjeh i dobru karijeru u svijetu, posebno na našim prostorima. Ipak, ono što je glumcima potrebno jesu rad, malo sreće i dobar agent. Presretna sam što sam član „Zone“ i da me Anila zastupa. Već smo radili na nekoliko projekata, među kojima je i serija „Der Pass“.

 Nekoliko nagrada

Koliko Vam znači kada Vas porede s Ingrid Bergman?

- Smatram da smo svi različiti, da nosimo u sebi različite svjetove, ali naravno da mi godi takvo poređenje, posebno kad je u pitanju kultni lik iz filmske historije kao Ingrid Bergman. Voljela bih da jednog dana sličnost s njom doživim i po uspjesima.

 Koja je to uloga koja Vas je vinula u visine?

- Definitivno je to film „Kao da me nema“ u režiji Huanita Vilona (Juanit Wilson) u kojem sam igrala mladu učiteljicu iz Bosne Samiru. To je definitivno najuspješnija moja uloga do sada, a za ulogu sam dobila i nekoliko nagrada.

 Prozori moje duše

- Za mene gluma nije samo posao, već način života. Sretna sam da sam odabrala ovu profesiju jer svakim novim projektom i ulogom otkrivam nove prozore moje duše, nova prostranstva, kao da pomjeram granice. Kako osvajam nove prostore tako bolje upoznajem sebe i svoje kapacitete i učim kako da živim sa svim izazovima koje nosi novi dan. Zbog takvog brzog i intenzivnog života ponekad nemam dovoljno vremena za svoju porodicu i prijatelje, ali uvijek nađem način da im to nadoknadim, jer svaki susret s njima za mene je pozitivan energetski restart – pojašnjava Petrović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.