PROSLAVA

Procurile priče o rođendanu Kejt Midlton, izvori tvrde: Megan je očajna

Pojačalo priče da dvije vojvotkinje nisu u dobrim odnosima

Megan radnici palače veoma vole. Arhiv

Index.hr

13.1.2019

Prošle sedmice britanski mediji bili su puni priča o "intimnoj proslavi" 37. rođendana Kejt Midlton (Kate Middleton). 

Nije trebalo dugo da u javnost izađe i ona malo manje idilična strana proslave u "Anmer Hallu", imanju kraljevske porodice nedaleko od Sendrigema.

Kejt je željela rođendan proslaviti s prijateljima i porodicom, a, kako je naknadno otkriveno, na slavlju nisu bili princ Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle), što je samo pojačalo priče da dvije vojvotkinje nisu u dobrim odnosima. 

Iako "Anmer Hall" ima deset spavaćih soba, nijedna od njih nije bila namijenjena bratu princa Vilijama (William) i njegovoj supruzi. 

Neki britanski stručnjaci za kraljevsku porodicu tvrde da problem možda nije u Megan, nego u Kejt. Naime, i ranije su primijetili da ona baš nema puno prijateljica. S druge strane, one koje ima uz nju su godinama i na njih uvijek može računati. Sve one bile su na proslavi prošle sedmice.

Prošle sedmice izvor blizak kraljevskoj porodici, prema "Daily Mailu", tvrdio je da Megan ne nazivaju "zahtjevnom vojvotkinjom" na dvoru te da je radnici palače zapravo jako vole i sviđa im se njen entuzijazam. Isti je izvor izjavio da su ona i Kejt "potpuno različite". 

- One su različite osobe, različitog stila - rekao je izvor o tome kakve su Megan i Kejt kao šefice u palači.

"Us Weekly" je pak objavio da se Megan u palači osjeća "očajno". 

- Toliko toga joj je odjednom servirano, osim što je trudna, mora se nositi s javnim kritikama, sve joj je to jako stresno. Hari je frustriran time što joj ne može puno pomoći. Držati Megan dalje od negativnosti mu je vrlo teško - rekao je izvor. 

Glasine da Kejt i Megan nisu u dobrim odnosima počele su kad je objavljeno da se Hari sa suprugom seli iz Kensingtonske palače. Tad je objavljeno da je Kejt plakala uoči Meganinog vjenčanja te da su se u nekoliko navrata posvađale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.