REPREZENTATIVCI

{OGNJEN VRANJEŠ} Od miljenika nacije do malog od skandala: Nacionalističke tetovaže, estradni rat, sukob s "bh. bauštelcima"...

Bh. defanzivca povezuju s popularnim pjevačicama, a o njegovim tetovažama bruji region

E. IDRIZOVIĆ

14.1.2019

Dugogodišnji bosanskohercegovački reprezentativac Ognjen Vranješ ovih dana je u centru mnogobrojnih skandala.

Iako se ne radi o fudbaleru koji je svjetska klasa, neosporno je da je Vranješ uvijek ostavljao srce na terenu, što su navijači "Zmajeva" itekako znali cijeniti. Ovaj 29-godišnji defanzivac bio je jedan od miljenika nacije, no onda je uplivao u nacionalističke vode. 

Nacionalističke tetovaže 

Sve je krenulo s tetovažom granice manjeg bh. entiteta, što su zamjerili vjerni navijači "Zmajeva" s kojima se nerijetko prepucavao na društvenim mrežama nazivajući ih i "bh. bauštelcima". Na kraju tetovažu je precrtao uz izjavu da je taj njegov potez bio glup.

Vranješ se potom opet našao na meti "BH Fanaticosa" i svih ljubitelja sporta kada je otišao i korak dalje te je tetovirao na desnoj ruci i četničkog vojvodu Momčila Đujića, zloglasnog ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata. Zbog toga su reagirali i iz Nogometnog saveza BiH i novčano ga kaznili iako su mnogi tražili da se ovaj 29-godišnjak udalji iz reprezentacije. 


Taman kada su se strasti smirile, Vranješ je nastavio s nacionalističkom retorikom na društvenim mrežama, što je izazvalo gnjev kod svih onih koji istinski vole BiH. 

Pjesma kao provokacija

Vranješ je uz fotografiju s prijateljima koju je objavio na Instagramu stavio opis "Drhte ruke oko Banje Luke", što je stih pjesme "Ne volim te, Alija".

Inače, ovo je stih nacionalističke pjesme Baje Malog Knindže, gdje se u prvoj strofi navodi:

"Oj, Alija, odnijela te voda

je l' ti žao Bosanskoga Broda

Sjetiš li se Prijedora i Sane

i Kozarca s tvoje desne strane

Bole li te Brčko i Bijeljina

drhte ruke oko Banje Luke"...

Tada je bh. igrač, kojem se ne može ništa osporiti kada su u pitanju partije koje pruža za "Zmajeve", obrisao ovu spornu fotografiju s Instagrama.

Nacionalističku retoriku mladog bh. reprezentativca osudili su mnogobrojni mediji, kao i njegovi suigrači, a NSBiH je oštro osudio šokantno ponašanje Vranješa.

Njegov suigrač Anel Hadžić uzvratio je Vranješu na provokacije tako što je objavio pjesmu Dine Merlina "Da te nije, Alija", gdje je Vranješ ušao u sukob sa svojim kolegom.

Ljubavni trougao


Kao da je Vranješu bilo malo nacionalističkih skandala, fudbaler je izgubio kompas sukobivši se s poznatom srbijanskom pjevačicom Jelenom Karleušom i njenim suprugom Duškom Tošićem.

Naime, srbijanski mediji su pisali o svađi bračnog para Tošić zbog spornih poruka koje je navodno Ognjen pisao Jeleni na mobitel. Željan medijske popularnosti, Ognjen je uputio nekoliko uvreda na račun porodice Tošić, obraćajući im se putem društvenih mreža.

Da je Vranješ ipak svjestan da živi u Bosni i Hercegovini, dokaz je i izjava na društvenim mrežama, gdje je kazao da je iz Bosne, te tom prilikom i započeo svađu s nizom uvreda s Duškom Tošićem, igračem Guangžua, i supruga Jelene Karleuše.  

- Znate kako ja svima kažem: ''Ja sam s one strane Drine'' (iz Bosne). Ne s ove (iz Srbije), gdje su 'šatro' mangupi, tako da ne želim da pričam na tu temu. Zaboravite tu priču! Zovite Duška, njihova kuća je priča po medijima! Možeš s njim da komuniciraš. Sretna vam Nova godina! I to je to - rekao je Vranješ.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Vranješ je u potom u poruci Tošiću iznio niz najcrnjih psovki i uvreda, uputivši ga na svoj spolni organ.

- Recite Dušku da **** *****. Slobodno mu to prenesite, toliko od mene. Samo mu slobodno recite da mi ****** *****. J**e mi se, rješavaj problem svoje žene - poručio je Ognjen Vranješ mužu svoje tajne dopisne prijateljice.

Ovom ljutitom izjavom okončan je niz pasivno-agresivnih poruka koje su Vranješ i Tošić prethodno razmijenili u sukobu oko tajnog dopisivanja s Jelenom Karleušom. 

Javnosti je, inače, manje poznato da su ova dvojica sada ljutih neprijatelja bili saigrači u istom klubu Crvenoj zvezdi, 2010.-2011. godine, kada je Tošić već bio u braku s Jelenom Karleušom. 

Iako Tošić nije želio komentirati, osebujni Vranješ nije se skinuo s grbače ovog bračnog para pa je nastavio u svom stilu provocirati statusima i tvrdnjama kako je on bio s Jelenom Karleušom.

Pjevačica je sve demantirala kazavši da je njihov brak jači od tabloidnih natpisa.

- Mnogo me je pogodila ljudska mržnja i potreba da mi unište brak i porodicu. Moj brak je jači od tabloidnih napada. Ljubav, povjerenje, to je jače od svake mržnje. Duško je navikao na ovakve stvari i ne želi ni da daje izjave o ovome. Sada sam vidjela ko su mi prijatelji, a ko neprijatelji – poručila je nedavno Jelena Karleuša.

Piši - briši

Navodno, prema pisanju srbijanskih medija, Vranješ se bestidno i bahato ponio kada je za novogodišnje praznike Jeleni poslao buket od 1.001 ružu, a ona se opravdava da je on psihopata koji je proganja. Vranješ je, navodno, tražio od Jelene da ostavi Duška te je tim gestom unio nemire u kuću Tošića.

Da je Ognjenu Vranješu važnije od fudbala upuštanje u nacionalističku retoriku i estradne svađe te manipuliranje medijima, govore i njegovi posljednji storiji na Instagramu, gdje je javno kazao koliko njegova neozbiljnost i bahatost nemaju kraja.

Mali od skandala je, naime, po sistemu piši - briši objavio kako je ugrožen on i njegova porodica od Jelene Karleuše i Duška Tošića te kako ima dokaze da je bio u vezi sa srbijanskom pjevačicom, sporni status izbrisao, ali se na Twitteru pojavio video na kojem on i Jelena Karleuša poziraju na jednom od putovanja i izjasnio se da manipulira tuđim životima i medijima. 

- I, novinari, kako vam se sviđa kad se ja malo s fotošopom zaigram?

Iz PR tima popularne pjevačice su nam kazali da ne žele komentirati nikakve navode koji dolaze od ovog fudbalera.

Da je Ognjen često prisutan u novinskim člancima ne zbog fudbala, govori i to da su srbijanski mediji prošle godine bh. reprezentativca povezivali i s ''Grandovom'' pjevačicom Katarinom Grujić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.